Heymoonshaker, KIND en NORDEN op 101e Club 3voor12/Utrecht

Hedendaagse blues en energieke pop/rock

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een fantastisch feest rond de 100e Club3voor12/Utrecht afgelopen maand, gaan we met net zoveel energie verder naar editie nummer 101 op donderdag 29 oktober. Met een vers programmeursteam, verse huisstijl en verse bands, presenteert we wederom Utrechts talent én een speciale gast op het podium van dB’s: Heymoonshaker, KIND en NORDEN.

Heymoonshaker
Andrew Balcon en Dave Crowe begonnen ooit als straatmuzikanten in Frankrijk, maar dat stadium zijn ze ver voorbij: ze touren inmiddels de halve wereld over! De 28ste staan ze in Paradiso, de dag erna in dB’s! Het is moeilijk om een verrassende twist mee te geven aan de blues -één van de meest traditionele muziekstijlen-, maar Heymoonshaker doet dat met verve: ze combineren de bluesy gitaar en rauwe stem van Balcon met de virtuoze beatboxing van Crowe. Dit leidt tot een verrassende mengelmoes van genres die tegelijkertijd vanzelfsprekend klinkt. Voor liefhebbers van traditionele blues (inclusief intens rauwe strot!) in een hedendaags jasje.

KIND
KIND is een achtkoppige formatie rondom componist/bandleider Stef Veldhuis. De muziek zweeft ergens tussen Patrick Watson op zijn meest experimenteel en Arcade Fire op hun meest melodisch: verfrissende muziek, vol verrassende wendingen en met bakken energie. In mei 2015 werd de gelijknamige debuut-EP vol enthousiasme gepresenteerd in De Helling, wat uitmondde in een bijzonder euforische en memorabele (eerste!) show van de band. Voor liefhebbers van songs die buiten de gebaande paden durven te treden, sfeervolle arrangementen (inclusief strijkers en blazers!) en intense climaxen.

NORDEN
NORDEN is de naam waaronder zanger en componist Jeffrey Noordijk zijn eigen werk creëert en deelt. Jeffrey behoort tot de eerste afstudeerders van een nieuwe richting aan het Utrechts Conservatorium: Musician 3.0. Deze richting is expliciet gericht op het opleiden van autonome muzikale makers. Samen met zijn band zorgt Noordijk voor een enorme lading energie op het podium en met zijn dynamische stem blaast hij je omver of trekt hij je naar zich toe. Debuut-EP crossing lines werd gepresenteerd in De Helling en is met goede reacties ontvangen. Voor liefhebbers van muziek die soms ingetogen, soms knoerthard is, maar altijd bezield en loepzuiver.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Heymoonshaker, KIND en NORDEN, donderdag 29 oktober 2015, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is, zoals altijd, gratis.