Winnen: een exemplaar van Reinier Asscheman’s (NOT) JUST ANOTHER SHOW

Wie staat er op de foto?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Popfotograaf Reinier Asscheman is een bekend gezicht in de Utrechtse muziekscene. Hij fotografeerde in opdracht voor File Under, KindaMuzik, Noisey, OOR en 3voor12/Utrecht. Eind augustus heeft hij het fotoboek (NOT) JUST ANOTHER SHOW uitgebracht, een ode aan kleine podia, de bands en het publiek. Op dit moment is een selectie van zijn foto’s te zien op een foto-expositie in dB’s. Wij mogen het allereerste, handgenummerde exemplaar van (NOT) JUST ANOTHER SHOW weggeven aan jullie, de concertbezoekers, die een belangrijke rol spelen op Asscheman’s foto’s.

In een interview dat we vlak voor de release van zijn boek met hem deden vertelde Asscheman dat hij in zijn fotografie probeert om dicht te staan op wat er gebeurt. “Ik vind het mooi om in een kleine zaal te staan, vlakbij het podium. Dat spreekt mensen aan in mijn foto’s, het gevoel dat ze ertussenin staan en meer zien dan alleen de muzikant. Door het op die manier vast te leggen voel ik de beleving. De energie van de band trekt me mee. Het mooiste is wanneer de energie van de band en het publiek samenkomen. Het moment waarop je niet meer kan onderscheiden wat band en publiek is. Wanneer je dat hebt vast weten te leggen is dat kicken.” De foto hieronder is daarvan één van de vele voorbeelden.


We mogen één exemplaar van
(NOT) JUST ANOTHER SHOW weggeven. Om het exemplaar te winnen moet je vertellen welke band op de foto hierboven staat en in welke zaal de foto is genomen. Stuur je antwoord naar
prijsvraag@3voor12utrecht.nl, en doe dat voor maandag 30 november 2015 om 11.57 uur. De winnaar krijgt via mail bericht.
 
De foto’s van Reinier Asscheman zijn de komende weken te zien op een foto-expositie in dB’s. Ga even langs, bijvoorbeeld wanneer je naar een optreden tijdens Le Guess Who? gaat.
 
Te zien: foto-expositie (NOT) JUST ANOTHER SHOW, tot en met zondag 13 december 2015 @ dB’s Utrecht