Kort Utrechts Popnieuws Week 45

Beatsofreen, A Brighter Light, Edison Effect, HTTACP, Counter Jib, Sandyland en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Beatsofreen, A Brighter Light, Edison Effect, HTTACP, Counter Jib, Sandyland en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Beatsofreen bregt video en debuutalbum uit
Aan het begin van deze week verscheen 'Slowly Rising', de eerste single van het debuutalbum van de Utrechtse producer Beatsofreen. De fantasievolle, geanimeerde video (eigenlijk een korte film) is geregisseerd en gemaakt door de in Japan woonachtige kunstenaar Hideki Inaba. Het debuutalbum van Beatsofreen heeft als titel Full Circle en is op de site van het Canadese King Deluxe-label te beluisteren en te kopen.

A Brighter Light primeurt nieuwe single bij 3voor12 radio
Eind augustus presenteerde de indiefolk-/popband A Brighter Light zijn debuut-EP So Glad I Found You. Donderdagavond was de nieuwe, gelijknamige single voor het eerst te horen bij 3voor12 radio. Daar vertelde de band ook hoe het staat met het nieuwe album en of de bandnaam nu christelijk bedoeld is of niet. Hier kun je de uitzending terug luisteren.

Nieuwe single van Edion Effect: 'Troubles in Paradise'
Het Utrechtse Edison Effect bracht deze week de nieuwe single 'Troubles in Paradise' uit. De band, die is ontstaan op het Utrechts Conservatorium, maakt groots klinkende indie-synthpop, geïnspireerd door onder anderen Depeche Mode en CHVRCHES. Het geluid hebben ze ontwikkeld in hun 1300m2 anti-kraak studio in Utrecht (een voormalig post-sorteercentrum van de PTT) waar ook de clip deels is opgenomen. De single is afkomstig van de gelijknamige EP die 20 november verschijnt.

How To Throw a Christmas Party brengt eerste nummer uit van nieuwe album
'Santa Malta' is het eerste nummer van het nieuwe album van How To Throw a Christmas Party dat de titel Beaches of Bethlehem heeft en op 18 november uitkomt. How To Throw a Christmas Party zal van 17 tot en met 24 december touren.

Shuriken komt met tweede album
De Utrechtse indierockband Shuriken heeft het afgelopen jaar besteed aan de opnames van Move On, de opvolger van debuutalbum Apologies for the Drones. Het viertal presenteert het nieuwe album op vrijdag 8 januari in ACU. Een eerste nummer van Move On staat al online: 'Everything Will Change', waarvan de clip is opgenomen in de de oefenruimte van de band.

Boris Dzaneck krijgt er geen genoeg van
In september berichtten we over de terugkeer van de Utrechtse New Wave-formatie Boris Dzaneck die voor het eerst in 25 jaar weer live ging spelen. Wegens groot succes, en omdat veel mensen het optreden in september gemist hebben, speelt de band op vrijdag 27 november opnieuw in Kopi Susu in Utrecht. Het optreden duurt van 20.00 tot 22.00 uur en de entree is gratis.

Counter Jib releast titeltrack van nieuwe EP
'Touch of Karma' is de titeltrack van de nieuwe EP van Counter Jib, die op 13 november verschijnt. Je kunt de band nog steunen door bij te dragen aan de crowdfundingsactie voor deze EP.

Debuutalbum van Vivants staat online
We hebben het afgelopen jaar al veel tracks van het Amersfoortse hiphopcollectief Vivants langs zien komen. Veel van die tracks staan ook op het debuutalbum V for Vivants, dat sinds deze week online staat en te beluisteren is via YouTube of Soundcloud.

Sandyland brengt eerste single van debuutalbum uit
Afgelopen week is de nieuwe single van Sandyland verschenen. 'Tie Me Down' is afkomstig van het aanstaande album First Wave.

Cultureel stadserf Rood Noot viert tiende verjaardag
Rood Noot viert op zondag 22 november haar tiende verjaardag met de jubileummiddag 'Uit Het Niets', de presentatie van een gelijknamige jubileumuitgave én de lancering van de Beste Vriendenclub. In de boerderij uit 1880, op de grens tussen Utrecht en Leidsche Rijn, vonden sinds 2005 meer dan 200 voorstellingen, concerten, lezingen en kunstmanifestaties plaats. Rood Noot is een bron van inspiratie én een tweede thuis voor de bijna 300 kunstenaars en de vele duizenden bezoekers die er de afgelopen tien jaar kwamen. Naast voorstellingen van de eigen kerngroep bood de boerderij (werk)ruimte aan kunstenaars van allerlei pluimage. Op zondagmiddag 22 november nodigen de drie kunstenaars die Rood Noot beheren en bespelen – Wout de Boer, Peter Kolpa en Kirsten Roosendaal – twaalf kunstenaars uit die de afgelopen jaren werkten op Rood Noot. Te gast zijn onder anderen gitarist Timon Koomen en drummer Remco Menting van Kapok, dichter Ruben van Gogh en conceptueel kunstenaar Cees Oortwijn. De middag wordt geopend door wethouder van cultuur in Utrecht Margriet Jongerius. Jubileumuitgave 'Uit Het Niets' is een cassette met tien schriftjes die allemaal op een andere manier terug- en vooruitblikken op Rood Noot, haar omgeving en haar bewoners. De uitgave is geheel met de hand gemaakt, gestempeld en getypt door Peter Kolpa, wiens unieke vormgevingsstijl – rauw, punky en nostalgisch – onlosmakelijk verbonden is met de identiteit van Rood Noot. 'Uit Het Niets' begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur.