3voor12/Utrecht tipt, week 45

Other Lives, IAMTHECITY, Pondertone, Joanna Newsom, No More Heroes: Joy Division/New Order, Kytopia Sessions

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips van deze week: indiefolk van Other Lives, de tweede editie van festival IAMTHECITY, de release-show van Pondertone, het eerste Nederlandse optreden in vijf jaar van Joanna Newsom en een No More Heroes-editie over Joy Division en New Order. En zondag vindt in Kytopia de tweede Kytopia-sessie plaats. We hoeven ons weer niet te vervelen.

Wie: Other Lives + Black Oak
Wat: indiefolk
Wanneer: donderdag 5 november 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 16
 
Een paar jaar geleden speelde de Amerikaanse indiefolkband Other Lives een indrukwekkend optreden op Le Guess Who? en met het dit jaar verschenen album Rituals maakten ze ook indruk op de recente editie van Down the Rabbit Hole. De rijke muziek kent veel details, die in een zaal als de Pandora prima tot hun recht komen.

Wie: Clark, Nathan Fake, Letherette, Dollkraut, Elias Mazian, OIJ, David Douglas en Sofie Letitre
Wat: IAMTHECITY
Wanneer: vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2015 (beide avonden 20.00 uur)
Waar: FLUOR
Schade: passe-partout: € 32,50, dagkaarten: € 17,50
 
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november is de tweede editie van IAMTHECITY in Amersfoort; een festival voor ontdekkers. Met onder meer Clark, Nathan Fake, Letherette, Dollkraut, Elias Mazian, OIJ, David Douglas en Sofie Letitre biedt het festival een mooie mix aan internationale, nationale en lokale elektronische en dansbare artiesten, die overwegend live-sets spelen. Meer lees je hier.

Wie: Pondertone + Moon Moon Moon
Wat: indiepop
Wanneer: zaterdag 7 november 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8
 
In november verschijnt het eerste album in tien jaar van Pondertone, de band van Utrechter Patrick Tersteeg. Op 'From Now On'  gaat Tersteeg nog dieper in op de materie die hij op voorgaande albums onderzocht, maar dan nog persoonlijker en directer. In zijn muziek en teksten probeert Tersteeg de wereld om zich heen te begrijpen waarbij ‘het liedje’ altijd belangrijk blijft.

Wie: Joanna Newsom + Alasdair Roberts
Wat: pop/folk
Wanneer: zaterdag 7 november 2015 (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Grote Zaal
Schade: € 39
 
Voor het eerst in vijf jaar tijd is de Amerikaanse zangeres Joanna Newsom weer in Nederland, voor een exclusieve show in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Newsom is iemand die al haar hele carrière (sinds 2002) haar eigen weg gaat. De virtuoze harpiste en toetseniste heeft een opvallende stem met een inventieve frasering die je meesleept in een eigen wereld. Een paar weken geleden is haar vierde album 'Divers' verschenen.

Wat: No More Heroes: Joy Division/New Order
Wanneer: zaterdag 7 november 2015 (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 9
 
Op de periodieke avond No More Heroes worden muzikale iconen gevierd. Na eerdere edities over onder andere The Smiths, The Ramones en The Arctic Monkeys is het dit weekend de beurt aan Joy Division en New Order, twee legendarische bands uit Manchester. Joost van Bellen en St. Paul staan samen achter de draaitafels (voor het eerst!) en draaien veel Joy Division en New Order, aangevuld met postpunk, new wave en vroege house. Voor deze avond wordt de Pandora omgetoverd tot de roemruchte Manchester club The Haçienda en duikt VJ Switchdoctor in de archieven van Manchester (de stad), Factory Records (het label) en diepe melancholie (het gevoel). Zeven november: No More Heroes Joy Division & New Order.

Wie: Bewilder + Pelvic Fins
Wat: 
Kytopia sessions #2
Wanneer: zondag 8 november 2015 (vanaf 15.00 uur)
Waar: Kytopia
Schade: kleine bijdrage
 
Afgelopen zomer opende Kytopia haar deuren voor een select publiek om twee videosessies bij te wonen. Filmers van Staplab en 3voor12/Utrecht filmden toen een aantal nummers van Thijs Heij, Erny Green en Pieter de Graaf. Op zondagmiddag 8 november vindt de tweede editie plaats met Bewilder en Pelvic Fins. Alle info lees je hier.