The Gasoline Brothers toch nog op de Franse Tour

Leon Geuyen: ‘het is een samenloop van toevalligheden’

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

De Utrechtse band The Gasoline Brothers heeft al een paar wielerliedjes op zijn naam staan. Zo schreven ze in 2009 al eens een eerbetoon aan wielrenner Koos Moerenhout (There It Goes (for Koos)). Toen een jaar later de Giro d’Italia van start ging in Utrecht, namen ze voor die gelegenheid het nummer ‘In Our Town’ op. Speciaal voor de Utrechte Grand Départ van de Tour de France, heeft de band dit laatste liedje in een nieuw jasje gestoken.

Drummer Leon Geuyen van The Gasoline Brothers is degene binnen de band met een passie voor het wielrennen. Hij is ook de mede-oprichter van het wielrenblog Het Is Koers.nl, een platform met verhalen geschreven voor en door wielerfanaten. Ondanks de traditie van de band om wielerliedjes te maken, leek het erop dat ze de Tour zouden overslaan. “We hebben heel lang volgehouden dat we geen Tourliedje zouden schrijven”, aldus Geuyen. “Dat komt eigenlijk omdat ik de enige ben binnen de band die verzot is op wielrennen. De andere bandleden waren eigenlijk wel een beetje klaar met dat thema.”

Tot zanger Roel Jorna een paar weken geleden voor de grap een stukje accordeon mixte onder hun oude Giro-liedje. “Toen dacht ik: gaaf. Misschien moeten we dat dan toch opkalefateren.” Er is volgens Geuyen wel een verschil tussen de oude en de nieuwe versie. “De oude is meer radiovriendelijk, de nieuwe versie is wat meer indie-gemixt.”

“Toen we die nieuwe versie toch hadden, dachten we: dan hoort er eigenlijk ook een video bij”, zegt Geuyen. De clip is geschoten door twee studenten, die in de Utrechtse binnenstad allerlei verwijzingen naar Le Grand Départ hebben gefilmd. “Het geheel is een samenloop van toevalligheden”, aldus Geuyen. “Eigenlijk net als de carrière van The Gasoline Brothers.”


Aankomende week staat
3voor12/Utrecht Radio geheel in het teken van Le Grand Départ; een uitzending met (Utrechtse) wielrenliedjes en volop aandacht voor de muzikale evenementen rond de Tour-start.