Nieuwkomers en oude bekenden op derde editie A Day in the Forest

Gevarieerd muziekfestival in lommerrijke omgeving

Tekst: Arnout de Vries ,

Nadat muziekfestival A Day in the Forest eerder dit jaar debuteerde met een geslaagde wintereditie, is het over een paar weken alweer tijd voor de derde zomereditie. Locatie: wederom Landgoed de Paltz te Soest. We hebben voor jou op een rij gezet wat daar te beleven valt.

Een aantal jaar geleden besluit een groep bevriende muzikanten, waaronder leden van de rockband Aestrid, om een eigen muziekfestival op te richten: A Day in the Forest. Ze merken dat er veel creativiteit en muzikaliteit in de regio is, maar weinig mogelijkheid om die te bewonderen. Nu, een paar jaar later, is er zelfs een wintereditie bij gekomen: het festival blijkt een groot succes.

Zondag 5 juli is de derde zomereditie, en de line-up is een combinatie van bekende namen (voor de vaste bezoeker) en nieuwkomers. Net als bij de vorige edities staan de organisatoren zelf op het programma, dit keer in de vorm van Aestrid en Willem Wits. Ook artiesten als The Badger and the Bass (rockabilly) en Bonnefooi (draait soulvolle plaatjes) heb je al eerder kunnen zien op A Day in the Forest.

Deze artiesten worden afgewisseld met nieuwe beloftes in de lokale scene. Zo kun je er Echo Movis en De Koorts zien, twee bands die dit jaar met hun eerste plaatwerk zijn gekomen. De Koorts maakt Nederlandstalige indierock en beweegt zich naar eigen zeggen ergens tussen Frank Boeijen en Arcade Fire. Echo Movis is een nog jonge band die op debuutplaat Beautiful Glitch psychedelische rockmuziek laat horen. Beide bands wisten te overtuigen met hun recente optreden bij Club 3voor12.
 
De line-up biedt verder voor ieder wat wils. Zo is er de ingetogen folk van zangeres Pitou, de sfeervolle elektronica van Marc Alberto, synthpop van Alumna en de pakkende meezingpop van A Polaroid View dat na de zomer met een nieuw album komt. De volledige line-up is onderaan dit artikel te vinden.      
 
De organisatoren willen het festival toegankelijk houden en daarom is gekozen voor het 'pay what you want'-principe. Ook wordt er via dit concept eten en drinken verschaft door meerdere cateraars. Bovendien is er een gratis pendeldienst tussen station Soest-Zuid en het festivalterrein (wel van tevoren aanmelden!) dat zich in de lommerrijke omgeving van Landgoed de Paltz bevindt.
 
A Day in the Forest is een interessant festival voor eenieder die geïnteresseerd is in goede muziek van veelal lokale artiesten, of gewoon graag een dagje muziek en natuur combineert.
 
Te zien: A Day in the Forest met A Polaroid View, Aestrid, Marc Alberto, Alumna, The Badger and the Bass, Bonnefooi, Buurvrouw & Buurvrouw, Coppersky, Echo Movis, Rikkert van Huisstede, De Koorts, Matroesjka, Marijke Meems, Oskamp, Pitou, Postcards from Mars, Willem Wits, zondag 5 juli 2015 @ Landgoed de Paltz, Soest