Mary Fields, REINDIER en LGHTNNG op Club 3voor12/Utrecht juni

Mathcore, theatrale electropop en jaren tachtig electro op laatste editie voor zomerstop

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De juni-editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht is tevens de laatste voor de zomerstop. Op het programma staan deze keer drie bands die toevallig allemaal geselecteerd zijn voor het reizende muziekfestival Popronde, dat vanaf september weer van start gaat. Mary Fields speelt mathcore en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de beste live-bands in Utrecht. Amsterdammer REINDIER combineert elektronica, een beetje folk en een hoop melancholiek tot theatrale pop. De derde band is het Groningse LGHTNNG dat zijn inspiratie haalt uit (synthesizer-)bands uit de jaren tachtig. De Club is gratis toegankelijk en vindt zoals altijd plaats op de laatste donderdag van de maand: donderdagavond 25 juni dus.

Mary Fields
Mary Fields is al lang geen onbekende naam meer in Utrecht. Mede daarom is het vreemd dat deze band nog nooit te gast is geweest bij Club 3voor12/Utrecht: een gemis dat we in juni goed gaan maken. Het vijftal speelt mathcore. Denk daarbij aan keiharde metal in de stijl van The Chariot en The Dillinger Escape Plan, vermengd met freaky intermezzo’s en geluiden uit de jazz en funk. De band is bezig met nieuw werk waarvan we op de Club misschien wel wat te horen krijgen. Je mag ook je felicitaties overbrengen aan toetsenist Christian Greevink, die vorige week is afgestudeerd aan de Herman Brood Academie.
 
 
REINDIER
REINDIER is het muzikale alter ego van Reinier van Harten en klinkt als Perfume Genius die het aan de stok heeft met Bon Iver. Een beetje elektronica, een beetje folk en bovenal een hoop melancholiek. In oktober 2014 schreven we over zijn show tijdens de vorige Popronde: “... de theatrale pop met een flinke dosis emotie, zorgen voor een prachtige, melancholische sound.” De debuut-EP Porcelain verscheen vorige maand en is te beluisteren via Spotify en iTunes.
 

 
LGHTNNG
LGHTNNG maakt elektronische pop, geïnspireerd door bands uit de jaren tachtig. Pulserende synthesizers zorgen samen met subtiel gitaarspel en heldere vocalen voor een fijn, melodieus geheel. Het optreden op de Club is het tweede ooit voor het Groningse viertal.

 Te zien: Club 3voor12/Utrecht van juni met Mary Fields, REINDIER en LGHTNNG, donderdag 25 juni 2015 @ dB’s. Zaal open 21.00 uur en de entree is gratis.