Eerste Kytopia videosessie

met Erny Green/Thijs Heij en Pieter de Graaf

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Ingmar Griffioen ,

Altijd als eens willen zien hoe het oude Tivoli Oudegracht er tegenwoordig van binnen uitziet? Zondagmiddag 28 juni opent Kytopia haar deuren voor een select publiek om twee videosessies bij te wonen. Filmers van zowel Staplab als 3voor12/Utrecht zullen een aantal nummers van beide acts vastleggen. Jij kunt kans maken deze opnamen bij te wonen. Meld je aan via onderstaand inschrijfformulier en wie weet ontvang jij een uitnodiging voor 28 juni. Alleen met deze uitnodiging heb je toegang tot de videosessie. Deze eerste editie staan twee acts op het programma: Erny Green/Thijs Heijen Pieter de Graaf.

'Schreeuwer-songwriter' Thijs Heij kun je kennen van hitjes als 'Zand in je kutje'. In 2013 verscheen zijn solo-album Als Iets In De Knoop Zit, Maak Er Dan Niet Nog Een Knoop In. 26 maart presenteerde Thijs zijn nieuwe single 'robbie', van de nog uit te brengen ePee, op Club 3voor12/Utrecht.

Erny Green is al lang niet meer weg te denken uit het Utrechtse muzieklandschap. Hij heeft als straatmuzikant door heel Europa gezworven en talloze albums uitgebracht. Thijs Heij was toetsenist in één van zijn bands, Bally Says. Nadat deze band werd opgeheven bleven Thijs en Erny samen optreden.


Voor pianist/componist Pieter de Graaf is Kytopia een tweede thuis: hij speelde jarenlang als toetsenist een prominente rol binnen de hiphop-formatie Kyteman's Hip Hop orkest. Daarnaast speelde hij veel met Jasper van Hulten op drums en Sven Happel op bas. Tegenwoordig is hij vooral met zijn solocarrière bezig. Ook 28 juni speelt hij solo achter de piano.

   
* indicates required