3voor12/Utrecht tipt, week 26

Club 3voor12/Utrecht, Feiertag, RAUW, Roots in the Park, deBeschaving, Reggae Fever

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips voor deze week bevatten veel festivals. Zaterdag kun je in de Botanische Tuinen naar deBeschaving en in het Julianapark naar Roots in the Park. Zondag is TivoliVredenburg het decor voor het nieuwe festival Reggae Fever. En vrijdag is in datzelfde TivoliVredenburg Joost van Bellen en de 40 Rovers ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van RAUW. Maar we starten deze week met de juni-editie van onze eigen Club 3voor12/Utrecht in dB's waarop deze keer Mary Fields, REINDIER en LGHTNNG staan.

Wie: Mary Fields, REINDIER en LGHTNNG
Wat: Club 3voor12/Utrecht

Wanneer: donderdag 25 juni 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

De juni-editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht is tevens de laatste voor de zomerstop. Op het programma staan deze keer drie bands die toevallig allemaal geselecteerd zijn voor het reizende muziekfestival Popronde, dat vanaf september weer van start gaat. Mary Fields speelt mathcore en heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de beste live-bands in Utrecht. Amsterdammer REINDIER combineert 
elektronica, een beetje folk en een hoop melancholiek tot theatrale pop. De derde band is het Groningse LGHTNNG dat zijn inspiratie haalt uit (synthesizer-)bands uit de jaren tachtig.


Wie: Feiertag
Wat: elektronisch
Wanneer: vrijdag 26 juni 2015 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Volgende week staat Feiertag op PITCH Festival, maar voor het zover is kun je deze vrijdag al bij 'Staplab & Stathe presenteren' zien hoe hij elektronica en live-drums combineert. Check ook zijn nieuwe single 'Damn You'. Hitje in de dop.

Wie: Joost van Bellen, Riptide, The Glimmers, Nuno Dos Santos, Bart B More, Baskerville, Mr.&Mrs. Cameron (Berlijn), SHMLSS, Menno de Meester en veel meer
Wat: 12,5 jaar RAUW: Joost van Bellen en de 40 Rovers
Wanneer: vrijdag 26 juni 2015 (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 12,50

RAUW bestaat 12,5 jaar en ter ere van dit jubileum ronselt Joost van Bellen een complete Kopervloot van 40 dj’s voor een daverend verjaardagsfeest in Pandora: Joost van Bellen & De 40 Rovers. Wie er de vorige keer bij was, weet dat dit in elk geval een duizelingwekkend avondje dansen wordt. Met tjokvolle sets van de moedigste, gevaarlijkste en aantrekkelijkste plaatpiraten uit binnen- en buitenland, tot de tanden toe bewapend met house, techno, electro, deephouse en disco uit alle windstreken. Ook in de foyer gaat het volume flink omhoog, want hier zwaaien modeontwerper Bas Kosters en DJ Wannabe A Star de scepter. Ze brengen voor het eerst hun Anti Fashion Party naar Utrecht. Natuurlijk gebeurt dat met veel dj’s, maar ook livemuziek van onder andere zZz en Krause.


Wie: John Hiatt, Ben Miller Band, Dayna Kurtz, Marc Broussard en meer
Wat: Roots in the Park
Wanneer: zaterdag 27 juni 2015 (11.00 uur)
Waar: Julianapark
Schade: € 42 excl. service-kosten

27 juni staat het Julianapark weer een dag lang in het teken van roots, blues, americana, rock en soul. Met John Hiatt en zijn band The Combo is een heel bekende naam binnengehaald die een éénmalig optreden in Nederland geeft. Verder staan op het programma de Ben Miller Band, Marc Broussard (onlangs bij RTL Late Night), The James Hunter Six, The Dirty Aces, Dayna Kurtz en meer. Presentator is Jaap Boots en gast-dj's zijn Jan Donkers en Miss Twist.

Wie: Kensington, Typhoon, Circa Waves, Hanni El Khatib, Gallowstreet Brass Band, Rondé, Afterpartees, Kim Janssen, Danibal en meer
Wat: deBeschaving
Wanneer: zaterdag 27 juni 2015 (12.00 uur)
Waar: Botanische Tuinen
Schade: € 31 excl. service-kosten in de voorverkoop, 40 euro aan de dagkassa

Het Utrechtse festival deBeschaving staat op zaterdag 27 juni in het teken van ‘Le Grand Day of the Art’: een eendaags festival waar de kernelementen wetenschap, kunst en muziek in verbinding staan met de Tour de France. Aanleiding voor dit thema is Le Grand Départ, de start van de Tour de France die dit jaar op 4 en 5 juli in Utrecht plaatsvindt. Op deze bijzondere editie van deBeschaving spelen onder andere Kensington en Typhoon. Daarnaast treden ook veelbelovende acts als Rondé, All The Luck in The World, Sea Change, Afterpartees en Sue The Night op. Een goede kans dat één van deze acts binnen de kortste keren doorbreekt. Uit voorgaande edities blijkt namelijk dat deBeschaving daar een oog voor heeft: zo stonden zowel Kensington (2011) als Alt-J (2012) in de Botanische Tuinen voordat ze écht bij het grote publiek doorbraken.


Wie: Tarrus Riley, Beres Hammond, Gentleman, Kenny B en meer
Wat: Reggae Fever

Wanneer: zondag 28 juni 2015 (12.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 35 excl. service-kosten

De Groningse Oosterpoort en TivoliVredenburg hebben de handen ineen geslagen en presenteren een nieuw festival: Reggae Fever. Onder andere de internationale reggae-sterren Tarrus Riley, Beres Hammond, Gentleman en Kenny B treden op tijdens dit nieuwe festival. Zaterdag 27 juni staan ze in de Oosterpoort in Groningen, en een dag
later op zondag 28 juni in TivoliVredenburg in Utrecht. Naast deze grote sterren is er op beide festivaldagen ook veel aandacht voor lokaal talent. Verschillende soundsystems, een markt en lekker eten maken onderdeel uit van het programma.