3voor12/Utrecht tipt, week 24

Carsick Cars, Armand + The Kik, Counter Jib + Het Universumpje, Sneeuw & Ruis, Wij zijn 1-festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips voor deze week beginnen woensdag in ACU met het Chinese Carsick Cars. Op donderdag staan in EKKO met The Kik en Armand twee generaties nederbiet op het podium. De Utrechtse rockband Counter Jib start vrijdag in dB’s een nieuwe avond waarbij ze bands uitnodigen waarvan ze vinden dat jullie en wij die moeten zien. De eerste gast is de Nederlandstalige stonerband Het Universumpje. Zaterdag wordt een drukke dag met twee festivals: in Vechtclub XL is de tweede editie van Sneeuw & Ruis, en met het ‘Wij zijn 1’-festival viert TivoliVredenburg zijn eerste verjaardag.

Wie: Pollination presents: Carsick Cars (China) + Lost Bear (Utrecht)
Wat: indie

Wanneer: woensdag 10 juni 2015 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Pollination presenteert een bijzondere avond met indierockbands in ACU. Op de line-up staat onder andere Carsick Cars, één van China’s meest bekende en gerespecteerde indiebands. De band is beïnvloed door de drones van Velvet Underground, Suicide en Sonic Youth. Uitverkochte clubshows in China leidden tot optredens als voorprogramma van Sonic Youth in Europa. Carsick Cars speelde drie achtereenvolgende jaren op SXSW (2010-2012). Support komt van de Utrechtse indieband Lost Bear, die op 31 mei een nieuw album heeft uitgebracht.


Wie: Armand + The Kik + De Kliko's
Wat: Nederbiet
Wanneer: donderdag 11 juni 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 13

De bekendste Nederlandstalige bietband en 's lands hardnekkigste protestzanger hebben de krachten gebundeld. Vrijdag 12 juni verschijnt het album Armand & The Kik van deze Nederlandse formatie. Op het album staan bewerkingen van minder bekende, maar volgens The Kiks Dave von Raven "zwaar onderschatte Armand-liedjes. Met een behandeling zoals ze die volgens ons altijd hadden moeten hebben. Zijn teksten zijn namelijk nog steeds enorm relevant." Een eerste kennismaking was de dubbelsingle 'Snelle Jongens'/'Fuck The Blues' die tijdens Record Store Day 2015 verscheen. Donderdag staat de band in EKKO. Support komt dan van De Kliko's die liedjes spelen over je moeder, Marieke en je baas. Vette nedergarage met rammelende gitaren, stoempende drums, ploppende bas en soms ook de onmisbare tamboerijn.


Wie: Counter Jib + Het Universumpje
Wat: rock/stoner

Wanneer: vrijdag 12 juni 2015 (20.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 7,50

Op vrijdag 12 juni vindt voor de eerste keer 'Counter Jib Invites' plaats. Onder deze naam organiseert het Utrechtse rocktrio samen met podium dB's een bandavond waarbij Counter Jib een bevriende band voorstelt aan een nieuw publiek. Counter Jib is het initiatief gestart omdat het volgens hen de leukste manier is om nieuwe bands te leren kennen: "Vroeger zat je bij je vrienden op de kamer, nieuwe platen te luisteren en je te verbazen dat je het niet eerder had gehoord terwijl het zo geniaal was. Dit is een beetje hetzelfde principe maar dan in dB's en live voor je kanes. Volgens ons de beste manier." Voor de eerste editie heeft Counter Jib de Nederlandstalige stonerband Het Universumpje bereid gevonden het spits af te bijten.


Wie: Triggerfinger, De Jeugd van Tegenwoordig, Mister & Mississippi, Kenny B, Fresku en veel meer
Wat: TivoliVredenburg Wij Zijn 1 festival

Wanneer: zaterdag 13 juni 2015 (18.00 - 05.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 30

Wie jarig is viert een feestje en nodigt daarbij al zijn vrienden, bekenden en familieleden uit. Dat is ook wat TivoliVredenburg doet op zaterdag 13 juni. Bijna precies één jaar na de officiële opening pakt het podium uit met een groots opgezet muziekfestival: TivoliVredenburg Festival - Wij zijn 1. Headliners van het festival zijn onder andere Triggerfinger, De Jeugd van Tegenwoordig, Mister & Mississippi en Fresku, maar ook de liefhebbers van klassiek, jazz en dance komen aan hun trekken. Hier vind je de volledige line-up van het festival en het blokkenschema is ook al bekend.


Wie: Rooie Waas Woorden, MTT (solo), Heartsnatcher, Spoelstra, Kaap de Goede Hoop, Die Werken, Owlbites en meer
Wat: Sneeuw & Ruis festival

Wanneer: zaterdag 13 juni 2015 (20.00 uur tot laat)
Waar: Vechtclub XL
Schade: € 8 (kaarten aan de deur, cash only)

Zaterdag 13 juni vindt de tweede editie plaats van Sneeuw & Ruis festival. Vechtclub XL heeft die dag drie podia vol muzikale en visuele ontdekkingen voor nieuwsgierig publiek. Na een succesvolle eerste editie in EKKO in de winter van 2013 is het dit jaar tijd voor een lente-editie in de Utrechtse culturele broedplaats. Sneeuw & Ruis viert het experiment in de muziek en de beeldende kunst en laat beleven dat de lentedagen behalve zonnig en onbezorgd ook duister en onvoorspelbaar kunnen zijn. De grote zaal en oefenbunker elders op het terrein worden vanaf het begin van de avond tot diep in de nacht gevuld met een spannende combinatie van muzikale acts uit het hele land en visuele bijdragen van kunstenaars die resideren in Vechtclub XL. In de ruimtes tref je een wonderlijke line-up die onder andere bestaat uit Rooie Waas (Gijs solo), MTT (solo), howart, Die Werken en Heartsnatcher, maar ook DJ Bohm (030303). Verder zullen er over het gehele terrein verschillende visuals, installaties en randprogrammering te zien zijn. We spraken recent ook met de organisatoren.