3voor12/Utrecht lokaliseert: Geysers in De Klub

Alexander van der Linden verruilt Novacks indiepop voor Geysers' electronica

Timo Millitz: Regie, Camera & Montage / Sonia Laan: Camera / Alexander van der Linden: Audio / Paola Scholte: Set-assistent / Staf Nys: Tekst ,

In het concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laten we veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel de band als de locatie onder de aandacht te brengen. Een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert. Deze keer doet Geysers een speciale sessie in restaurant/bar De Klub.

Na enkele jaren met Novacks indiepop gaat frontman Alexander van der Linden onder de naam Geysers nu solo de elektronische tour op, geïnspireerd door artiesten John Lemke en John Talabot. Eén van de belangrijkste elementen van de vorige band is in zijn nieuwe muziek nog steeds te horen: ze beweegt je, zo niet je ziel, dan toch je lichaam. Terwijl Geysers' eerste nummer 'Slowly Drawn' daar al een bijzonder fijn voorbeeld van was, is het nummer in deze sessie, 'My Love', nog méér catchy. Binnenkort zal de EP verschijnen. Maar de producer geeft ons niet enkel betoverende synths en beats: zoals je zult horen, geeft hij ons zelfs zijn hart.

De Klub is een gezellige en stijlvolle bar in Utrecht. Ze is gelegen in 'Vechtclub XL', een artistieke broedplaats waar allerlei soorten creatieve mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo komt De Klub ook vaak in contact met muziek – dit weekend delen ze hun lekkere catering zelfs op Best Kept Secret. En hun prachtige locatie deelden ze met Geysers en 3voor12/Utrecht.