How To Throw A Christmas Party trekt in deze donkere dagen voor de vijfde keer het land rond met hun hartverwarmende kerstshow. We spraken tussen de koorrepetities door met Kim Janssen, Nieke Horjus en Lydia van Maurik-Wever over hun kerstgevoel.

"Wij zijn de biologische groenteboer van de kerstmuziek". Van alle manieren om How To Throw A Christmas Party te beschrijven, is deze van Pim van de Werken waarschijnlijk het meest treffend. Sinds 2010 komt elk jaar hartje zomer een groepje muzikanten bij elkaar om een handvol zelfgeschreven kerstliedjes op te nemen. Met alles erop en eraan. De band nam in 2013 een jaartje vrij, maar dat was daarom voor de meeste bandleden dan ook de meest depressieve kerst ooit, aldus Lydia van Maurik-Wever.

En dus verscheen in november de EP Beaches Of Bethlehem met zes fonkelnieuwe songs. We spraken bandleden Nieke Horjus, Kim Janssen en Lydia van Maurik-Wever tijdens een koorrepetitie over het kerstverhaal en de parallel met de vele vluchtelingen die Europa dagelijks intrekken.