‘Sterk merk’ Bellwether presenteert zich tijdens EP-release in EKKO ‘Sterk merk’ Bellwether presenteert zich tijdens EP-release in EKKO

Nieuwe EP Black Oak ziet het licht tijdens eerste Bellwether Presents

, Tekst: Karlijn Hoftijzer

‘Sterk merk’ Bellwether presenteert zich tijdens EP-release in EKKO

Nieuwe EP Black Oak ziet het licht tijdens eerste Bellwether Presents

Tekst: Karlijn Hoftijzer ,

Vandaag maakte Utrechts nieuwste merk Bellwether de line-up bekend van de eerste ‘Bellwether presents’-avond in EKKO. Op het programma staan bands Black Oak, Sväva en Sun Kissed Mountains. Drie bands met een Bellwether-stempel. Mede-oprichter Marcel Kamphuis noemt Bellwether niet het zoveelste platenlabel. Liever spreekt hij van een ‘sterk merk’.

Volgens de 30-jarige Utrechter doet Bellwether meer dan concerten organiseren, boekingen en platen uitbrengen. Zo staan er een documentaire en een toneelvoorstelling op de planning, denken de oprichters aan fashion en zit er een vormgever en een websitebouwer in het team. Kamphuis: Wij geven een Bellwether-stempel op al onze uitingen. Dan weet je dat als je een bandje van ons leuk vindt, je dan zeer waarschijnlijk ook een nieuw kunstproject, documentaire of een van onze producers ziet zitten. Bellwether is een groep creatieve mensen die samen dezelfde passie en ideeën hebben en dezelfde esthetiek delen. De samenwerking is heel sterk en het is tof dat het meer is dan alleen een show boeken om er vervolgens niks meer mee te doen. De kunstdisciplines binnen het merk lopen ver uiteen, maar wel vinden we dezelfde uitstraling belangrijk. Zo willen wij staan voor esoterisch, weids, persoonlijk, verhalend en diepgaand.”
 
Bellwether presenteert zich voor het eerst tijdens de EP-release van Black Oak. In februari 2014 brachten Thijs Kuijken (I am Oak) en Geert van der Velde (The Black Atlantic) een gezamenlijke split-10” EP uit onder de naam Black Oak. De samenwerking, waarvoor het duo ook twee nummers schreef, smaakte naar meer. De twee presenteren op zaterdag 3 oktober hun nieuwe Gallop EP in EKKO tijdens de eerste Bellwether Presents. Op 9 oktober volgt eenzelfde avond in Leeuwarden.Ook is dit meteen het startschot van de website waarop gratis nieuwe tracks zullen worden aangeboden naar aanloop van de volgende releases. Het complete team presenteert zich hierna met een nieuwe crossover mixtape op Eurosonic Noorderslag. Naast Bellwether Presents-avonden zullen ook Bellwether Invites-avonden volgen.
 
Kamphuis staat samen met Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Bente Hout (Sväva) aan de wieg van het merk dat zowel een thuisbasis kent in Leeuwarden als Utrecht. Hij noemt de combinatie voor meerdere plekken in Nederland een slimme keuze: “Op deze manier is ons netwerk een stuk groter. Het merendeel van het team komt nu uit Leeuwarden, omdat die lijntjes heel kort zijn. Maar we zitten qua team ook buiten deze steden, zo komt Vikings In Tibet bijvoorbeeld uit Groningen, maar ook zijn we met wat buitenlandse acts bezig om bij Bellwether te voegen. Geert komt uit Leeuwarden en Thijs uit Utrecht, dus tweemaal een release-party leek ons een logisch gevolg.”
 
Te zien: Bellwether presents: Black Oak, Sväva en Sun Kissed Mountains, zaterdag 3 oktober 2015, EKKO
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht