Kort Utrechts Popnieuws Week 35 Kort Utrechts Popnieuws Week 35

Oskamp, Beatsofreen, A Brighter Light, Pondertone en Feiertag

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 35

Oskamp, Beatsofreen, A Brighter Light, Pondertone en Feiertag

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Oskamp, Beatsofreen, A Brighter Light, Pondertone en Feiertag.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Video: ‘Piekerhoofd’ van Oskamp
In juli waren we het bij het live-debuut van Oskamp, het nieuwe project van Joost Oskamp (ex-Taxi to the Ocean en Joast). Daar speelde hij onder andere het nummer ‘Piekerhoofd’, waarvan inmiddels ook een mooie clip is uitgebracht.

Beatsofreen en Jasper Staal brengen ode aan J. Dilla
Het Darker Than Wax-label uit Singapore heeft deze week een nieuwe compilatie uitgebracht met een Utrechtse touch. De openingstrack van de verzamelaar is namelijk afkomstig van de Utrechtse producer Beatsofreen. Samen met zijn labelgenoot Jasper Staal brengt hij een eerbetoon aan de legendarische producer J. Dilla in de vorm van een elektronische, souvolle versie van Dilla’s ‘Fall in Love’.

Debuut-EP A Brighter Light op soundcloud
Afgelopen weekend presenteerde A Brighter Light zijn debuut-EP So Glad I Found You tijdens een optreden in Goed Spul, een winkel met vintage en retro meubels. Inmiddels is de EP ook te beluisteren op soundcloud. A Brighter Light speelt zaterdagmiddag 29 augustus trouwens op de eerste editie van Aan de Slachtstraat, een nieuwe Utrechtse talkshow die gemaakt wordt in ‘t Hoogt (vanaf 16.30 uur).

Nieuwe track Pondertone
In november verschijnt het eerste album in tien jaar van Pondertone, de band van Utrechter Patrick Tersteeg. Hoewel dat nog 2,5 maand duurt is er op zijn website al een nieuw nummer te vinden: ‘No Worries’. Als je het voor 1 september bestelt, kun je overigens met je naam op het artwork van het album komen. Alle informatie op de website van Pondertone.

Tussendoortje voor Feiertag
‘Energy Saver’ is niet de nieuwe single van Feiertag (die komt later) maar wel een leuk gratis te downloaden tussendoortje op het Fremdtunes-label/blog in hun 'Supertunes'-serie.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht