Kort Utrechts Popnieuws Week 33 Kort Utrechts Popnieuws Week 33

The Q4, Find Us In Slumberland, SoHaSo, Vivants, Utregse Unie, The Royal Engineers en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 33

The Q4, Find Us In Slumberland, SoHaSo, Vivants, Utregse Unie, The Royal Engineers en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor The Q4, Find Us In Slumberland, SoHaSo, Vivants, Utregse Unie, The Royal Engineers en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Q4 releast deluxe editie van 5 jaar oud debuutalbum
Vijf jaar geleden verscheen Sound Surroundings, het klassieke debuutalbum van hiphopgroep The Q4. Om dat te vieren is het album deze week in een deluxe editie heruitgebracht op World of Wils. De deluxe editie bevat 21 nummers waaronder 5 remixes en alle instrumentale tracks. Daarnaast is ook de Darker Days-EP heruitgebracht. Album en EP zijn te vinden in alle digitale webstores en te krijgen via World of Wils. Lees ook het interview dat we in 2010 met het drietal deden.

Video: ‘Cliff’ van Find Us in Slumberland
Find Us in Slumberland is een jonge droompopband die dit voorjaar zijn debuut-EP heeft opgenomen met Jurriaan Sielcken (Aestrid, Echo Movis, De Koorts, Jett Rebel). Op 3 september presenteren ze de EP in EKKO. ‘Cliff’ is de eerste single.

Something Happening Somewhere brengt eerste compilatie uit
Nudo dos Santos is niet alleen DJ maar ook de baas van het label Something Happening Somewhere (SoHaSo). Dat label heeft op 14 augustus zijn eerste verzamelaar uitgebracht met vier tracks van Quince, Stefan Vincent, Kiani & His Legion en B2 Polynation. Naast de vinyl-compilatie verschijnen er ook nog twee cd-releases van zeven nummers elk: SOMEWHERE I en SOMEWHERE II. Daarop staan tracks van van onder anderen Chymera, Quince, Island Kizhi en Dos Santos zelf. Somewhere I en II liggen respectievelijk vanaf 31 augustus en 11 september in de winkel.

Nieuwe editie Utregse Unie op 4 oktober
Op zondag 4 oktober is NUtrecht weer het epicentrum van urban culture. Dan vindt namelijk de derde editie plaats van festival Utregse Unie met hiphop, bass & beats, street art, skateboarding, lifestyle en meer. Voor de editie slaat Utregse Unie de handen ineen met het sneakers & lifestyle evenement Approved Sneakers market, een jaarlijks evenement georganiseerd voor en door sneaker liefhebbers. De twee organisaties bundelen hun krachten om het ultieme indoor urban culture festival te realiseren: Utregse Unie Meets Approved Sneakers Market. Het volledige programma wordt op 28 augustus bekend gemaakt.

Vivants releast track naar aanleiding van Drake en Meek Mill-beef
'Back to Back' is een nieuwe track van Vivants. Het nummer, met Jae Fly in de hoofdrol, is door het hiphopcollectief uitgebracht naar aanleiding van de beef tussen Drake en Meek Mill.

Nox & Deloz releasen album De Verbazing
Met gepaste trots presenteert het Utrechts duo Nox & Deloz het album De Verbazing. Nadat het duo al tien jaar vrijblijvend muziek had gemaakt wilden ze deze fase met een eigen wapenfeit beklinken. Op het zeven nummers tellende album, waarop ook J.A.E. en ReaZun meedoen, geeft het duo naar eigen zeggen op luchtige wijze een flink tegengeluid aan de staat en kwaliteit van de huidige hiphopscene in Nederland. De Verbazing is te vinden op Spotify en binnenkort ook op Tidal en iTunes.

Chamon releast single featuring Apani B Fly
Afgelopen week releaste producer Chamon de vijfde single van zijn aanstaande tweede album Unlimited Creativity. Op ‘Turn Me Up!’ doet de legendarische Mc Apani B Fly mee, die je misschien kent van haar tracks met onder andere Nujabes en J. Dilla. Beiden zijn grote inspiratiebronnen voor Chamon. Na diverse e-mails is het tot een samenwerking
gekomen en heeft Apani deze beat uitgezocht.
Chamons album staat voor eind 2015 in de planning en kort daarvoor verschijnt nog een video.

Video: ‘Red As The Sun' van OBESE
In mei spraken we met de Utrechtse metalband OBESE over hun debuutalbum Kali Yuga. Eind juli is er een video verschenen van het nummer ‘Red As The Sun'.


The Royal Engineers nieuwe huisband Fox Sports
De Utrechtse band The Royal Engineers treedt tijdens het speelseizoen 2015/2016 elke zaterdagavond op als huisband van het nieuwe FOX Sports-programma ‘De Eretribune’. In deze avondvullende voetbaltalkshow laten bekende gasten hun licht schijnen over de belangrijkste wedstrijden van die dag. Naast het spelen van zogenaamde ‘leaders’ en ‘underscores’ krijgt de band ook de kans om hun eigen songs aan het publiek te presenteren. De Eretribune is vanaf 9 augustus elke zaterdagavond te zien van 18.00 tot 23.00 uur op FOX Sports 1.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht