Kort Utrechts Popnieuws Week 32 Kort Utrechts Popnieuws Week 32

The World of Dust, Postcards From Mars, A Brighter Light, Pravini, Counter Jib en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 32

The World of Dust, Postcards From Mars, A Brighter Light, Pravini, Counter Jib en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor The World of Dust, Postcards From Mars, A Brighter Light, Pravini, Counter Jib en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuw album voor The World of Dust
Op 29 september verschijnt het nieuwe album van The World of Dust, Womb Realm. Na het grootse, meeslepende debuutalbum Bhava (2013, Snowstar Records), is Womb Realm een terugkeer naar de basis. De breekbare gitaarliedjes zijn ontstaan in de rust van de Auvergne gedurende de zomers van 2013 en 2014. Stefan Breuer (hij is The World of Dust) nam de acht miniatuurtjes in 2014 op in zijn eigen studio, waarna zijn held Todd Tobias (bekend als producer van o.a. Guided By Voices) zorgde voor de aanvullende arrangementen. De intieme en bescheiden nummers zijn later aangevuld met tweede stemmen van o.a. Toby Goodshank (The Moldy Peaches), Matthew Swann (Astral Swans), Thijs Kuijken (I Am Oak) en Julien Pras (Mars Red Sky). Luister naar de eerste single 'Space Mountain' die vooruitlopend op de officiële releasedatum is verschenen. De release wordt gevierd op zondag 4 oktober 2015 in de KNG56 te Utrecht.

Postcards From Mars neemt sessie op in Parijs

Tijdens een recente trip naar Parijs had Postcards From Mars op een bloedhete dag niet al teveel omhanden. In die tijd heeft hij snel een sessie opgenomen van het nummer 'Home Away From Home'.

A Brighter Light releast nieuwe EP tijdens Collective Sessions
Op 23 augustus verschijnt de nieuwe EP van de Utrechtse folkpopband A Brighter Light. De EP wordt diezelfde dag gepresenteerd tijdens de eerste editie van Collective Sessions in vintagewinkel Goed Spul. Deze week is al de eerste single ‘Your Body Fits Me’ verschenen.


Pravini lanceert nieuwe single Go!

Vorige week lanceerde de Utrechtse singer/songwriter Pravini haar nieuwe single ‘Go!’. ‘Go!’ is de eerste single van haar aankomende album Unexpected Turn of Events, dat in september verschijnt. Met de single borduurt Pravini voort op de energieke pop, rock en hiphop sound die ze samen met haar band tijdens haar live shows heeft ontwikkeld.

Boyle releast album met minifestival
Op zondag 20 september presenteert de Utrechtse indieband Boyle zijn eerste album getiteld Release met een minifestival in de Metaal Kathedraal in De Meern. Naast Boyle zelf zijn er onder andere optredens van Holden Goldmund, The Fire Harvest en Bismuth.

Selectie voor De Utrecht Popprijs 2015 bekend
Over enkele weken is het weer tijd voor De Utrecht Popprijs, de wedstrijd waarin de winnaars van de verschillende regionale bandwedstrijden tegen elkaar uitkomen. Voor de halve finale van de editie van 2015 hebben zich de volgende bands geplaatst: Between The Jars (winnaar Grote Prijs van Leidsche Rijn), Brothers On The Edge (winnaar Kleine Prijs van Nieuwegein), Duke John (winnaar Het geheim van Starsound), DIRT A GOGO (winnaar Grote Prijs van Leusden), Fill in the Blanks (winnaar De Kei van Amersfoort), Jesco (winnaar het Geheim van Babylon en ook finalist van Clash of the Titans), Raptor (winnaar Clash of the Titans), en Talk Show Host als De Beste Singer Songwriter van Utrecht. Zo gauw de data voor de halve finale bekend zijn lees je dat op onze site.

Counter Jib verzorgt voor- en afterparty bij Foo Fighters-optreden in Ziggo Dome
Op 5 november staat Foo Fighters, met een van zijn beenbreuk herstelde Dave Grohl, in de Ziggo Dome. De voor- en afterparty van die show wordt verzorgd door de Utrechtse rockband Counter Jib. Bekijk ook de aankondiging. Voor wie er niet bij kan zijn: Counter Jib is in het najaar ook te zien tijdens de Popronde. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht