EKKO is even dicht EKKO is even dicht

Poppodium heropent 4 september

, Tekst: Joost van Beek

EKKO is even dicht

Poppodium heropent 4 september

Tekst: Joost van Beek ,

EKKO verplaatste abrupt optredens van Waxahatchee & Steve Gunn, Strand of Oaks en Cyberia naar locaties elders in de stad. Dansavond Diep in de Groef vervalt tweemaal. Waarom sluit het poppodium aan de Bemuurde Weerd haar deuren? Directrice Marlies Timmermans geeft uitleg.

“Als we plotsklaps concerten verplaatsen begrijp ik dat er wat alarmbellen gaan rinkelen,” zegt Timmermans. “Maar in wezen is er weinig aan de hand. Momenteel verrichten we in EKKO wat kleine werkzaamheden, werkzaamheden die we eerder dit jaar al planden. We hebben de concertagenda begin augustus dan ook bewust leeg gehouden, maar zijn genoodzaakt wat langer te sluiten.”

Met de komst van twee studentenhuizen op Bemuurde Weerd 4 en 5 bleek EKKO trillingsoverlast te veroorzaken. Dit wordt opgelost met een extra muur en ontkoppeling van de buitenmuren, maar door onduidelijkheid over de precieze eisen liet een vergunning wat langer op zich wachten dan gehoopt. Timmermans: “Maar we hebben ons publiek wel heel dichtbij zitten nu!”

EKKO opent 4 september haar deuren weer.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht