3voor12/Utrecht tipt, week 35

CUT_, Nathan Ball, Friars, Blackout, Club Rivièra, Lean Back, SPOEL

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Even bijkomen van Lowlands? Of de smaak helemaal te pakken? Zowel voor de mensen die rustig aan willen doen als voor hen die zin hebben in een festival of feestje heeft de provincie dit weekend weer van alles te bieden. Van terrasconcerten, huiskamerconcerten, club nights tot festivals.

Wie: CUT_
Wat: electropop
Wanneer: donderdag 27 augustus 2015 (21.00 uur)
Waar: De Vereeniging, Kleine Koppel, Amersfoort
Schade: gratis

Podium Fluor organiseerde deze zomer wederom een aantal zomerconcerten op het terras van De Vereeniging. De serie wordt afgesloten door CUT_, het electropopduo dat afgelopen weekend indruk maakte met een sterke invalbeurt op Lowlands.
Mocht de weersvoorspelling voor donderdag zo blijven als nu, dan wijkt De Vereeniging uit naar een binnenlocatie.

Wie: Nathan Ball en Ziggy Alberts
Wat: singer-songwriter / Australische beach-sound
Wanneer: vrijdag 28 augustus 2015 (20.00 uur)
Waar: Utrechtse huiskamer, Fabrieksstraat 35
Schade: early birds: €12,50, normaal €15

Vrijdag 28 augustus geven Nathan Ball (UK) en Ziggy Alberts (Aus) een huiskamerconcert in Utrecht.
De in Cornwall wonende Ball begon zijn carrière solo: met zijn akoestische gitaar en zijn doordringende stem. Inmiddels heeft de 25-jarige singer-songwriter een volledige band om zich heen verzameld, waarmee hij een groter, donker, filmisch geluid laat horen, geïnspireerd door artiesten als Daughter, Bon Iver, Foals en Junip. Ziggy Alberts begon pas vier jaar geleden met gitaar spelen, maar met meer dan één miljoen streams op Spotify kun je niet meer van een beginneling spreken. Naast vele uitverkochte solo-shows, leverde zijn vrolijke muziek hem vorig jaar optredens bij de grote Australische festivals Bluesfest en Splendour in the Grass op.

Wie: Friars
Wat: Staplab presents ...
Wanneer: vrijdag 28 augustus 2015 (22.00 uur)
Waar: Eetcafé Stathe
Schade: gratis

Friars is een jonge Utrechtse band die zowel Britse als Amerikaanse (The Strokes) invloeden heeft en vooral fijne liedjes maakt. In het najaar zijn ze te zien op de Popronde, maar vrijdag staat de band in Stathe bij Staplab presents.


Wie: o.a. Pendulum + State Of Mind / Elias Mazian + Awanto 3
Wat: Blackout + Club Rivièra x Cultfarm

Wanneer: vrijdag 28 augustus 2015 (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Ronda / Pandora
Schade: € 16 / € 5

Twee clubnights vanavond in TivoliVredenburg. Drum & Bass-avond Blackout gaat voor deze keer Down Under met Pendulum (DJ set) & MC Verse (Australië) en uit Nieuw Zeeland State Of Mind en The Upbeats. Verder zijn er ook nog hosts Black Sun Empire en Silvahfonk, Multiplex MC en MC Dart. In de Ronda wordt de laatste editie van Club Rivièra gehost door Cultfarm. Zij sluiten het seizoen af met Elias Mazian (vorig weekend nog op Lowlands), Awanto 3 en het Cultfarm Soundsystem.


Wie: Lijpe, Mairo Nawaz, Sands & Urbs, Lion, MC Hazjikidee
Wat: Lean Back
Wanneer: vrijdag 28 augustus 2015 (23.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 10

De zomer is min of meer voorbij (helaas) en dat betekent onder andere dat de periodieke hiphopavond Lean Back weer terug is. Op deze editie staan
Lijpe en Mairo Nawaz en residents Sands & Urbs, Lion en MC Hazjikidee.

Wie: Moss, Klangstof, IX, Bewilder, Robbing Banks, Secret Rendezvous, Rina Mushonga, Falco Benz en Grey Nomad
Wat: SPOEL
Wanneer: zondag 30 augustus 2015 (21.00 uur)
Waar: Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40 in Culemborg
Schade: € 15

Vlak over de provinciegrens in Culemborg is een alleraardigst popfestival uit de rivierklei gestampt. SPOEL vindt plaats op de mooie buitenlocatie Werk aan het Spoel (een vestingswerk dat onderdeel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) en heeft een sterke line-up met Moss (enige bandshow dit najaar), Klangstof, IX, Bewilder (voorproefje van het nieuwe album), Robbing Banks, Secret Rendezvous, Rina Mushonga, Falco Benz en Grey Nomad. 15 euro is eigenlijk geen geld voor zo'n line-up. Lees ook wat de programmeurs er zelf over vertellen.