3voor12/Utrecht tipt, week 34 3voor12/Utrecht tipt, week 34

Thee Irma & Louise, Strand of Oaks, traumahelikopter, Club Rivièra x Wildgroei

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 34

Thee Irma & Louise, Strand of Oaks, traumahelikopter, Club Rivièra x Wildgroei

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Een aantal van jullie zit dit weekend waarschijnlijk op Lowlands, maar in Utrecht is er ook nog van alles te doen. Woensdag staat Strand of Oaks in De Helling (via EKKO) en als die show uitverkocht is kun je naar Thee Irma & Louise in ACU. Vrijdag is het Burger-avond in dB's met traumahelikopter en Dead Ghosts. Diezelfde avond is de finale editie van Cyberia al uitverkocht, maar kun je nog wel naar Club Rivièra x Wildgroei.

Wie: Thee Irma & Louise + Anaheim
Wat: garagepunk
Wanneer: woensdag 19 augustus 2015 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5,-

We beginnen de week in ACU waar twee bands uit Zwitserland staan. Thee Irma & Louise maakt vette garagepunk en Anaheim speelt folk.


Wie: Strand of Oaks + COPPERSKY
Wat: indie

Wanneer: woensdag 19 augustus 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 13,-

Bijna een jaar geleden stond Strand of Oaks (ook) in EKKO. Het nieuwe album Heal was
een paar maanden eerder verschenen en daarop was een heel nieuw geluid te horen. Geen 'zijige' singer-songwriternummers meer maar harde gitaren, new wave-synthesizergeluiden en zelfs een heuse powerballad. Voor velen was de live-show in EKKO de beste show die ze dat jaar zagen. En voor Timothy Showalter (hij is Strand of Oaks) zelf was het misschien ook wel een doorbraak. EKKO noemt dit optreden in ieder geval een sleuteloptreden in zijn carrière. Deze week is hij weer terug in Utrecht. Vanwege werkzaamheden aan het EKKO-pand is de show overigens in De Helling. Hoewel het optreden al uitverkocht was, zijn er door de verhuizing weer wat extra kaarten beschikbaar, waarvan er inmiddels nog maar een paar over zijn. Support komt van de Utrechtse band COPPERSKY.


Wie: traumahelikopter + Dead Ghosts + De Kliko’s
Wat: trashpunk + rock 'n roll
Wanneer: vrijdag 21 augustus 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10,- in de vvk, € 12 aan de deur

In Nederland is I Don't Understand Them At All vorig jaar al verschenen maar een paar weken geleden is het tweede album van het Groningse traumahelikopter ook uitgekomen op het Amerikaanse
Burger Records. Op cassette, zwart vinyl en een gelimiteerde uitgave met rood, wit en blauw vinyl. Een mooie aanleiding om deze wilde live-band - 100 % energieke garage, trash punk ‘n roll zonder rare rocksterfratsen - weer eens te gaan bekijken. En laat dat aanstaande vrijdag nou zomaar kunnen in het intieme dB's. Ook op het podium die avond het Canadese Dead Ghosts (laid back tingel tangel garage, ook op Burger Records) en De Kliko’s (Nederlandstalige rock ‘n roll krakers).
Deze avond presenteert fotograaf Reinier Asscheman zijn fotoboek (NOT) JUST ANOTHER SHOW. Vanaf 20.00 uur kun je terecht voor een pop-up expositie.


Wie: SirOJ, Rachel Green, OD Soundsystem
Wat: Club Rivièra x Wildgroei
Wanneer: vrijdag 21 augustus 2015 (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 5,-

Van juni tot en met augustus zorgt Club Rivièra elke vrijdagnacht voor het vakantiegevoel met tintelfrisse hiphop en bass rond een wekelijks wisselend tropenrooster aan grote namen, opkomende dj-talenten en de coolste lokale hosts. Vanavond is het de beurt aan Wildgroei, je gids in de jungle van obscure beats en vuige acts. Ze nemen Rachel Green, SirOJ en OD Soundsystem mee. Tot 0.00 uur is de toegang gratis, na middernacht vijf euro.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht