3voor12/Utrecht tipt, week 33 3voor12/Utrecht tipt, week 33

Nick Oliveri, De La Soul, Boner Petit, Jaap Boots, Aestrid, De Koorts, Waxahatchee en Steve Gunn

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 33

Nick Oliveri, De La Soul, Boner Petit, Jaap Boots, Aestrid, De Koorts, Waxahatchee en Steve Gunn

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Door de vakantie staan er deze week niet super veel optredens op het programma, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de kwaliteit. Dinsdag kun je naar legendes Nick Oliveri (ex-Kyuss en Queens and the Stone Age) en De La Soul. Woensdag viert Boner Petit het verschijnen van de debuut-EP in ACU. Donderdag moet je in Amersfoort zijn. In de Vereeniging speelt de legendarische Jaap Boots en in de Langestraat start een nieuw kleinschalig, akoestisch muziekfestival. Zondag staat met Waxahatchee en Steve Gunn twee getalenteerde Amerikaanse acts in dB's.

Wie: Nick Oliveri + Henri Keefman
Wat: rock

Wanneer: dinsdag 11 augustus 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10,-

Nick Oliveri is het bekendst als ex-bassist van Kyuss en Queens of the Stone Age. Na zijn vertrek uit die laatste band in 2004 heeft hij in andere bands gespeeld en is hij een solo-carrière gestart. Dinsdag staat deze rocklegende in dB's. Support komt van Henri Keefman uit Klazienaveen, bekend van illustere gezelschappen als The Miracle Men, Sensational Second Cousins en de Keefmen.


Wie: De La Soul + Digitzz
Wat: Hiphop
Wanneer: dinsdag 11 augustus 2015 (20.15 uur)
Waar: TivoliVredenburg Ronda
Schade: € 28,-

Het Amerikaanse hiphoptrio De La Soul zette in 1989 de muziekwereld op zijn kop met het (inmiddels klassieke) debuutalbum 3 Feet High and Rising. De La Soul gaf hiphop een nieuw gezicht met eigenzinnige lyrics, jazzy beats en de vele eclectische samples. Dat leverde grote hits op als 'Me Myself & I', 'Say No Go', 'Keeping the Faith' en 'A Rollerskating Jam Named Saturdays'. Hun laatste album is alweer elf jaar oud, maar in de herfst verschijnt eindelijk de opvolger And the Anonymous Nobody.
 


Wie: Boner Petit + Santa Fé + Creepy Karpis
Wat: garagepunk

Wanneer: woensdag 12 augustus 2015 (20.15 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5,-

In januari 2015 waren we behoorlijk onder de indruk van de allereerste live-show van garagepunkband Boner Petit. Inmiddels zijn we een half jaar verder, is de band geselecteerd voor de Popronde en is in juli de titelloze debuut-EP uitgebracht. De zes nummers op die EP herinneren ons aan die eerste show: korte, frisse gitaarliedjes met stoere zang van Annelotte de Graaf. Woensdag 12 augustus viert de band het verschijnen van de EP in ACU. Check ook de nieuwe single 'Stuffed Animals'.


Wie: Jaap Boots
Wat: troubadour en verhalenverteller

Wanneer: donderdag 13 augustus 2015 (21.00 uur)
Waar: De Vereeniging, Amersfoort
Schade: gratis

Jaap Boots zag ze in zijn dertigjarige carrière als dj, presentator en samensteller in dienst van de VPRO allemaal passeren: sterren en sterretjes, winnaars en verliezers. En hij zag zijn eigen leven in de muziek en de levens van zijn helden en gasten weerspiegeld. Hij bundelde deze ervaringen in het boek Donderweg. Mijn leven in de fast-lane van de popmuziek dat in het najaar 2014 is verschenen. Tijdens de solo-theatertournee met dezelfde titel vertelt en zingt Jaap Boots (hij is ook muzikant) uit het blote hoofd en op zeer persoonlijke en spontane wijze, zijn levensverhaal in de fast lane van de popmuziek.


Wie: Robbing Banks, Aestrid, De Koorts en The Badger and the Bass
Wat: lokale trots

Wanneer: donderdag 13 augustus 2015 (19.00 uur)
Waar: Langestraat, Amersfoort
Schade: gratis

The Badger and the Bass opent op donderdag avond 13 augustus de deuren van zijn oefenruimte voor een nieuw kleinschalig muziekfestival. Op KLINKERS in de Langestraat worden die avond akoestische optredens gepresenteerd van onder andere Robbing Banks, Aestrid en De Koorts.


Wie: Waxahatchee + Steve Gunn
Wat: indiefolk

Wanneer: zondag 16 augustus 2015 (20.00 uur)
Waar: dB's (via EKKO)
Schade: € 11,-

Een erg mooie dubbelebill in dB's vanavond (via EKKO). Waxahatchee bracht in 2013 het persoonlijke en intieme album Cerulean Salt uit. Dit jaar verscheen Ivy Tripp, waarop de band rond indiefolkmuzikante Katie Crutchfield laat horen geen eendagsvlieg te zijn. De uit New York afkomstige gitarist en songwriter Steve Gunn maakte in het verleden deel uit van Kurt Vile's Violators. Gunn speelt lang uitgesponnen nummers met veel ruimte voor zijn hypnotiserende gitaarspel, zoals we eerder al konden horen op Fading Trails en Le Guess Who?. Dé tijdsbesteding voor deze zondag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht