Popronde Amersfoort maakt line-up 2015 bekend

35 opkomende acts spelen verspreid door de Keistad

Tekst: Marc van der Laan ,

Over drie weken komt de Popronde weer langs Amersfoort. Op zaterdag 21 november kun je van kroeg naar restaurant slenteren, of van kapsalon naar poppodium fietsen en zo een indruk krijgen van de vele talentvolle acts die het reizende muziekfestival te bieden heeft. De Amersfoortse editie vindt traditiegetrouw plaats in het laatste Popronde-weekend en heeft dit jaar maar liefst 35 acts op 16 locaties. Zoals altijd zijn de optredens gratis toegankelijk. Vandaag heeft de organisatie het volledige programma bekend gemaakt.

Ten opzichte van voorgaande jaren zijn een aantal nieuwe locaties aan het programma toegevoegd: Pitchers, Volta, Hoog Vuur, Haren Majesteit (kapper) en het nieuwe poppodium FLUOR. Ook zijn er weer speciale podia voor acts die geadopteerd zijn door 3voor12 en OOR. Het 3voor12-podium is dit jaar in Volta, waar met The Homesick (slackerpunk, 21.15 uur) en Lookapony (garage, 23.15 uur) twee bands staan die vorige week in Utrecht al indruk maakten. In De Observant, dat gastheer is voor het OOR-podium, spelen Sandyland, Diede en Keljet.
 
De Popronde begint al om 13.00 uur wanneer singer-songwriter Jasper Mook in Bagels & Beans een preview geeft van zijn optreden later op de avond in ‘t Filmhuys. Je kunt vervolgens rustig in Bagels & Beans blijven hangen want om 15.00 uur staat daar met Tom Tukker ook de eerstvolgende artiest van deze dag op het programma. Muziekzaak Velvet Music sluit aan het eind van de middag aan met optredens van Stillwave (alternative/wave, 15.30 uur) en Tales That Are Not Supposed To Be Heard By People (rock, 17.00 uur). Vanaf 17.00 uur kun je ook terecht in KAdE Café aan het Eemplein voor achtereenvolgens our Minor fall (17.00 uur), Half Way Station (18.30 uur) en A Polaroid View (20.00 uur).
 
Dan zitten we inmiddels al in het avondprogramma. Naast het eerder genoemde Volta en De Observant kun je dan onder anderen terecht in Biercafé Zomaar voor optredens van de Utrechtse bands Friars (britpop/indie, 20.30 uur) en My Blue Van (alternatieve bluesrock, 22.15 uur). FLUOR is nog maar net open maar doet dit jaar meteen mee met optredens van Swinder (americana, 21.30 uur), St. Tropez (rock, 22.45 uur) en THT (dance, 00.00 uur). Als je dan toch bij FLUOR bent is het weinig moeite om even bij Hoog Vuur langs te gaan waar Postcards From Mars om 22.00 uur fijne popliedjes gaat spelen. In café Onder De Linde staan met Rhinorino (20.30 uur), Nisse Bodil (21.40 uur), Icky Pack (22.50 uur) en Iguana Death Cult (0.00 uur) vooral (garage-)rockbands. Het Rotterdamse Iguana Death Cult maakte onlangs nog veel indruk op de Utrechtse editie van de Popronde, waar Kafé België vakkundig gesloopt werd. 

En dat zijn nog niet eens alle namen. Meer over álle geprogrammeerde bands en de exacte tijden en locaties vind je op de site van de Popronde.
 
We doen vanzelfsprekend weer verslag van deze goedgevulde muziekavond, waaraan bijvoorbeeld ook Kensington, Blaudzun, De Staat, Mister & Mississippi, John Coffey en Go Back To The Zoo voor hun grote doorbraak meededen.

Te zien: Popronde 2015 met o.a. Stillwave, Postcards From Mars, Friars, The Homesick, My Blue Van, Lookapony, St. Tropez, Echo Movis en meer, zaterdag 21 november 2015 @ diverse locaties, Amersfoort