Popronde Amersfoort: deze acts mag je niet missen

Reizend muziekfestival staat 21 november weer in Amersfoort

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Het leukste, gratis festival van Nederland, Popronde 2015, strijkt zaterdag 21 november neer in Amersfoort. Dit landelijke festijn reist ieder jaar langs circa veertig steden. Traditiegetrouw staat er weer een stevig programma in Amersfoort, waaruit het kiezen geblazen wordt. 3voor12/Utrecht tipt alvast zeven acts.

17.00 uur. KAdECafé: Our Minor Fall

Je moet er al vroeg bij zijn om deze band te zien, maar dan krijg je wel iets moois om de lange Popronde avond en nacht warm van te blijven. Een band die niet per se een hit wil zijn of schrijven, maar vasthoudt aan warme nummers die zorgvuldig gearrangeerd zijn. Voor als je houdt van intieme, folky, kleine luisterliedjes.

21.00 uur. Van Zanten: ALUMNA

Ook klein, sfeervol en dromerig zijn de liedjes van ALUMNA. Stap binnen in de wereld van Diede Oosterveen en laat je meevoeren langs haar openhartige bekentenissen. De muziek is een uitgebalanceerde mix van elektronica en pop, voor liefhebbers van Radiohead en Beach House.

21.15 uur. Volta: The Homesick (3voor12 podium)

The Homesick is een 'wowfi postpop' formatie uit Dokkum-Noord. Intense verveling, puberteit en de impact van het wereld wijde web in het noorden van Friesland vormen de drijfveer voor dit drietal. Samen maken ze puntige, dwarse en veelal aanstekelijke popliedjes gemengd met de ruis van een stoffige tape recorder. EP Twst Yr Wrst kwam in het najaar van 2014 uit.

22.15 uur. Zomaar: My Blue Van

My Blue Van deed al eerder mee aan de Popronde en speelde toen ook in Amersfoort, waar ze veel indruk maakten tijdens hun optreden in Café Miles. De band maakt bluesrock en doet dat live zeer ingeleefd en strak uitgevoerd. Wat je smaak ook mag zijn, je niet laten meevoeren is geen optie.

23.00 uur. Observant: Keljet (Oor podium)

Na als dj-act onder meer in Paradiso, Doornroosje en EKKO te hebben opgetreden, gaat Keljet nu ook als live act aan de slag! Hun eerste EP Transatlantic is net uitgekomen bij Universal, 3voor12 riep ze uit tot Hollandse Nieuwe van de maand en de single What's Your Sign staat bij 3FM op de playlist. Daarnaast door 3voor12 en OOR verkozen tot Popronde Talent.

23.30 uur. Café van Zanten: Echo Movis

Eén van de meest geboekte bands van de Popronde. En terecht. Echo Movis staat bol van het muzikaal talent en het enthousiasme waarmee deze psychedelic-indie band zijn muziek brengt, zal je sowieso laten dansen. Lekkere hooks, mooie riffs, van Afrikaanse ritmes tot snoeiharde, vlechtende gitaren, Echo Movis heeft het en het is lekker.

00.00 uur. Café Onder de Linde: Iguana Death Cult

Op de Popronde in Utrecht braken ze een overvol Kafé België vakkundig af. De mannen brengen hun vuige garagerock met de toewijding en het spelplezier waar deze muziek om vraagt en schuwen het niet daarbij zelf helemaal kapot te gaan. Voor het eerst in tien jaar werd er gecrowdsurfd in Kafé België en de bar in Onder De Linde is daar zeker net zo geschikt voor.

Te zien: Popronde Amersfoort met o.a. Our Minor Fall, ALUMNA, The Homesick, My Blue Van, Keljet, Echo Movis & Iguana Death Cult, zaterdag 21 november 2015 @ verschillende locaties, Amersfoort. Het complete tijdschema vind je hier.