Utrechtse muzikanten op de barricaden voor fotoboek

Spinvis, Knalland, John Coffey en Eefje de Visser slaan handen ineen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Utrechtse muzikanten maken zich in een campagnevideo hard voor de realisatie van het fotoboek ‘[On]zichtbaar in Utrecht’. De video is onderdeel van een crowdfundingactie die vandaag van start gaat. Zij steunen hiermee initiatiefnemer 3voor12/Utrecht. Met dit fotoboek wordt tien jaar Utrechtse popmuziek gedocumenteerd.

De Utrechtse muziekscene was de afgelopen tien jaar een voedingsbodem voor het ontstaan van succesvolle collectieven en muzikanten als Kytopia, Knalland, Spinvis en Kensington. 3voor12/Utrecht was een spin in het web van deze muzikale ontwikkelingen en heeft een veelomvattende documentatie opgebouwd van verslaglegging en beeldmateriaal. Met het fotoboek doet 3voor12/Utrecht een greep uit de mooiste foto’s.

Samenwerking tussen zichtbaar en onzichtbaar
Het boek toont portretten en optredens van Utrechtse muzikanten, gemaakt door fotografen van 3voor12/Utrecht. Naast de foto’s staan er interviews in van personen die achter de schermen veel invloed hebben op de Utrechtse muziekscene. Speciaal voor het fotoboek vertellen o.a. producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun) en Erik Benders, vader van Kytopia-voorman Colin Benders, over tien jaar Utrechtse muziekscene. Zo toont het fotoboek de onmisbare samenwerking tussen zichtbaar en onzichtbaar muzikaal Utrecht, die de muziekscene heeft gemaakt tot wat het nu is.

Fotoboek tot stand via donaties
3voor12/Utrecht is een non-profitorganisatie en schakelt daarom de hulp van het publiek in om het fotoboek financieel te steunen. Er is daarom van mei tot augustus 2014 een crowdfunding geweest om het boek te financieren. Deze crowdfunding is met 109% gehaald. Ruim 250 donateurs en elf Utrechtse organisaties hebben een donatie gedaan. De elf organisaties zijn Eetcafé Stathe, Café De Bastaard, Café Willem de Slok, Hifi Klubben, Vers Vermaak, TivoliVredenburg, oefenstudio dB's, Café De Stad, KEEK, Plato Utrecht en The Village Coffee & Music.

Praktische informatie
Het boek wordt half november 2014 uitgebracht, met voorafgaand een echte releaseparty. Daarna is het boek te koop via verschillende fysieke en online verkooppunten. Wil je op de hoogte blijven over het boek en als eerste de uitnodiging voor de releaseparty ontvangen? Like dan 3voor12/Utrecht op Facebook en houd www.onzichtbaarinutrecht.nl in de gaten.