Weekagenda week 31

Onze tips: De Parade, Agent Orange, Tim Knol, Tim Dawn en KRAFT festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze tips voor deze week: De Parade (nog 5 dagen), de legendarische punkband Agent Orange in dB's (woensdag), Tim Knol op het intieme terras van De Vereeniging in Amersfoort (donderdag), melodieuze pop van Tim Dawn in Stathe (vrijdag) en KRAFT festival in Amersfoort op zaterdag.

Wie: o.a. Clean Pete, Rosa Ensemble, Maison du Malheur, F en Rita Zipora
Wat: De Parade
Wanneer: woensdag 30 juli tot en met zondag 3 augustus
Waar: Moreelsepark, Utrecht
Schade: toegang terrein: € 7,50, tot 16.00 uur gratis. Voorstellingen tussen € 2 en € 10. De muziekprogramma’s in Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis toegankelijk. 
De Parade huist nog vijf dagen in Utrecht. In die periode kun je nog naar verschillende muziekvoorstellingen en bands. 'Al zegt hij het zelf' bijvoorbeeld, een tragisch verhaal waarbij je toch met een blij gevoel naar buiten gaat van Clean Pete, Anne Soldaat en Hanneke Hendrix (alleen woensdag nog). Van 31 juli tot en met 3 augustus staat het Utrechtse muziekgezelschap Rosa Ensemble op de Parade met zijn 'Landschap der Nederlandse Volksmuziek'. Een voorstelling waarin muzikaliteit en meligheid elkaar een warme hand geven. Gratis optredens zijn er deze dagen o.a. van Maison du Malheur, F en Rita Zipora.

Wie: Agent Orange + Antillectual
Wat: punk
Wanneer: woensdag 30 juli (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8
Ok dan, de Californische surfpunk legende Agent Orange op een woensdagavond in dB's. Albums zijn er al tijden niet meer gemaakt maar de live-energie is er niet minder om. In het voorprogramma nog zo'n legendarische band: het Nijmeegse Antillectual. Meer DIY dan deze band, die de halve wereld aftourt, krijg je het niet.

Wie: Tim Knol
Wat: americana, singer-songwriter
Wanneer: donderdag 31 juli (20.00 uur)
Waar: De Vereeniging, Amersfoort
Schade: € 7,50
Tim Knol behoeft natuurlijk geen introductie. De man uit Hoorn heeft in zijn relatief korte carrière al drie albums uitgebracht waarvan het laatste, Soldier On, een meer volwassen bandgeluid laat horen. Vanavond geeft hij een intiem optreden op het terras van De Vereeniging aan de Kleine Koppel.

Wie: Tim Dawn + Taste of Cinnamon
Wat: melodieuze pop
Wanneer: vrijdag 1 augustus (21.00 uur)
Waar: Eetcafé Stathe
Schade: noppes
Stathe programmeert deze zomer gewoon lekker door. Op vrijdag speelt de Utrechtse band Tim Dawn, die dan de eerste single 'She' presenteert. Met als invloeden onder meer James Vincent McMorrow, Ben Howard, John Mayer, Bon Iver en Coldplay zoekt de band het in mooie melodieën en treffende teksten. Speciaal voor die gelegenheid is er ook een support-act in de vorm van Taste of Cinnamon.

Wie: Oliver Huntemann, VAAL, Makam, Dimitri, Cinnaman, Makam en veel meer
Wat: KRAFT festival
Wanneer: zaterdag 2 augustus (12.00 - 0.00 uur)
Waar: Mijnbouwweg, Amersfoort
Schade: € 24,50
De eerste editie van KRAFT was vorig jaar uitverkocht maar de organisatoren blijven niet stilstaan. In een interview, een paar maanden geleden, vertelden ze dat er op de editie van dit jaar weer drie stages komen: één voor house, één voor lokale helden waar alles mag en kan en één voor de stevigere techno. De line-up is echter meer volwassen en de aankleding zal aansluiten op het terrein: industrieel en met meer diverse vormen van decoratie en ambacht. Zaterdag gaan we het zien.