Weekagenda week 30

Onze tips: Son Lux, Fuse, Zomervers, The UV Race, Stekker in het Park en Ultrasonic

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Hoezo vakantie? Op donderdag, vrijdag én zaterdag zijn er meerdere toffe dingen te doen in Utrecht. In ieder geval teveel om een echte keuze te maken. We hebben een selectie uit het aanbod gemaakt Son Lux of The Gaslamp Killer? The UV Race of Zomervers? Stekker in het Park of Ultrasonic? Lees verder en kies zelf.

Wie: Son Lux dj-set
Wat: breekbare, melodieuze kamerpop gecombineerd met beats en elektronica
Wanneer: donderdag 24 juli (23.00 uur, misschien een half uurtje later)
Waar: EKKO
Schade: € 5 
De als Ryan Lott geboren Son Lux is componist, producer en multi-instrumentalist en kan bijna alles: klassieke muziek maken, soundtracks schrijven of beats maken voor rappers. Op zijn eind 2013 uitgebrachte derde album Lanterns combineert hij breekbare en melodieuze kamerpop met beats en elektronica. Na een indrukwekkende show in de Amsterdamse Tolhuistuin doet hij deze zomer een aantal festivals aan én heeft hij tussendoor nog tijd voor een dj-set in EKKO.

Wie: The Gaslamp Killer, Jameszoo, Guerilla Speakerz
Wat: Fuse
Wanneer: donderdag 24 juli (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 10
Deze editie van Fuse heeft een fenomeen als headliner: The Gaslamp Killer. De energieke producer/dj uit LA verlegt muzikale grenzen door allerlei genres samen te laten smelten in zijn heavy-beat georiënteerde elektronische producties. Pop- en rockklassiekers, knalharde dubstep, freaky elektronica en soulklassiekers, alles komt langs. Naast zijn brute sound is de Amerikaan op zeer aanwezig op het podium. Het wordt hoe dan ook een energieke show. Ook op deze editie van Fuse: Jameszoo en de Guerilla Speakerz.

Wie: auteurs, hiphoppers, singer-songwriters
Wat: Zomervers
Wanneer: vrijdag 25 juli (16.00 uur)
Waar: HAL16
Schade: € 7,50 voorverkoop, € 10 aan de deur
Op 25 juli vindt in HAL16 de eerste editie plaats van Zomervers: een literair festival met verschillende auteurs, hiphop, spoken word en singer-songwriters. Buiten in de zon, onder de bomen of liggend in een hangmatje kun je chillen en luisteren naar mooie verhalen van schrijvers en rappers. Ter afwisseling zijn er singer-songwriters en worden er vinyl platen gedraaid. Op het programma staan onder andere de volgende sprekers: Ronald Giphart, Yuki Kempees, Daniel Vis (Crowdsurfen op laag water), Tim Lenders, Oscar Kocken en Sanne Pieters. On Eva, Aafke Romein, Bart van der Lee zijn een paar van de singer-songwriters die optreden. Spoken Word en hiphop komt onder andere van Sticks (Great Minds, Fakkelbrigade) en Freez (Fakkelbrigade).

Wie: UV Race + DR Duval + de sp aties
Wat: punk-/slackerrock en garage
Wanneer: vrijdag 25 juli (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 9
Wij zijn nog aan het bijkomen van het toffe feestje van afgelopen zaterdag ter gelegenheid van 20 jaar dB's. De mensen bij dB's zelf gaan gewoon lekker door met wat ze al zo lang en zo goed doen: bands een podium geven die je over een paar jaar zo maar in een grotere zaal zou kunnen zien. In dit geval het Australische UV Race. Een korte uitleg in trefwoorden van de wbesite van dB's: "Australie, idiot savant punk rock, chaos, cool, slack, thé Fall-attitude, op IN THE RED, kortom, geweldige band. Nooit van gehoord is geen excuus. Gaan luisteren en feestje vieren is je enige alternatief." En de support is al even tof met de relatief nieuwe garageband DR Duval en de immer jonge honden van de sp aties (a.k.a. Stilettos). En ook niet verkeerd: de Biergarten is open en de BBQ staat aan!

Wie: Carl Craig, Octave One, Rangleklods, Weval, Johannes Brecht, Falco Benz, Nuno Dos Santos, Colin Benders, Pitto, EINDBAAS dj-team en vele anderen
Wat: Stekker in het Park
Wanneer: zaterdag 26 juli (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Park Voorveldse Polder
Schade: € 7,50 voorverkoop, € 10 aan de deur
Op het moment dat we dit schrijven is al meer dan 80% van de kaartjes van Stekker in het Park verkocht. Als dit stuk wordt gepubliceerd misschien wel alles. Logisch, want Stekker is een fijn en intiem feestje, dat niet bang is om het concept te vernieuwen. Zoals vorig jaar met Studio Stekker, de week waarin een aantal artiesten die op het festival optreden bij elkaar komen om nieuw werk te maken of bestaand werk een extra laag te geven. Om de resultaten te horen moet je naar het festival. En als dat is uitverkocht dan is er altijd nog de Verlengsnoer-afterparty in de Pandora van TivoliVredenburg, met o.a. Monkey Maffia, Douglas Greed, Krause Duo, Delhia de France en een verrassingsact. Aanvang van de after is 23.30 uur, entree is een tientje.

Wie: Sidney Samson, Bassjackers, Basto, Michel de Hey, Secret Cinema, Steve Rachmad, The Flexican & MC Sef en veel meer
Wat: Ultrasonic
Wanneer: zaterdag 26 juli (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Maarssenveense plassen
Schade: vanaf € 39,50
Zaterdag 26 juli 2014 zijn de Maarssenveense plassen voor de derde keer het domein van Ultrasonic Festival, maar het is tevens de tiende keer dat er een festival plaatsvindt. Het is namelijk 10 jaar geleden dat de voorloper van Ultrasonic, ROCKIT Open Air, voor het eerst plaatsvond bij de Maarsseveense Plassen. Het lustrum wordt gevierd met techno, house, hardstyle, trance, club en eclectiche beats afkomstig van meer dan zestig dj´s en artiesten.