Weekagenda week 29

Mevrouw Tamara, Ode to the Quiet, Odd Hugo, De Parade, Kleurenblind festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Een relatief rustige week dit, waarin het zwaartepunt op donderdag ligt. Die avond kun je naar Mevrouw Tamara in Hofman Café en het Estse Odd Hugo in Stathe. Ode to the Quiet speelt die avond bij De Vereeniging in Amersfoort, als onderdeel van de reeks zomeravondconcerten. Vrijdag start De Parade en zaterdag kun je naar Kleurenblind festival op de Wielerbaan van Nieuwegein.

Wie: Mevrouw Tamara
Wat: Nederlandstalige singer-songwriter
Wanneer: donderdag 17 juli (22.00 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: gratis
Op 17 juli speelt Mevrouw Tamara in Hofman Café, als onderdeel van haar 'Zo lang mogelijk'-project. Je kunt ook een download van de nieuwe EP 'Zit ik vast' winnen door op het Facebook-evenement aan te geven dat je komt en in een comment te vermelden waarom je de EP zou willen winnen.

Wie: Odd Hugo + Matt Winson
Wat: folk
Wanneer: donderdag 17 juli (21.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: € 6,75
Het uit Estland afkomstige Odd Hugo maakt harmonische folkpop in de stijl van Beirut, Andrew Bird, Arcade Fire en Jack White. In 2013 bracht de band zijn eerste, zelfgetitelde album uit dat het goed deed in de Estse en Finse charts. In april 2014 won Odd Hugo de Skype Award, voor beste Estse act van 2014 (als opvolger van Ewert and the Two Dragons). De band speelde al op het beruchte Fusion Festival en staat dit jaar op Welcome To The Village in Leeuwarden.

Wie: Ode to the Quiet
Wat: dreampop meets neo-klassiek
Wanneer: donderdag 17 juli (20.00 uur)
Waar: De Vereeniging, Amersfoort
Schade: niks
Het Utrechts/Arnhemse Ode to the Quiet heeft de afgelopen maanden al behoorlijk wat indruk gemaakt met hun mix van neo-klassiek, elektronica, dreampop, triphop en drones. Over de releaseshow van het debuutalbum in dB's schreven we "Ode to the Quiet is één van de meest spannende bands die we de laatste tijd hebben gezien. Album en live-shows zijn zeer warm aanbevolen." Duidelijk toch?

Wie: Wolf in Loveland, Thee Corned Beat, The Cosmic Carnival, Rita Zipora, F, Maison du Malheur en meer
Wat: De Parade
Wanneer: vrijdag 18 juli tot en met zondag 3 augustus
Waar: Moreelsepark, Utrecht
Schade: toegang terrein: € 7,50, tot 16.00 uur gratis. Voorstellingen tussen € 2 en € 10. De muziekprogramma’s in Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis toegankelijk.
Vanaf vrijdag 18 juli wordt het Moreelsepark ruim twee weken omgetoverd tot een festival-/kermisterrein. Dat kan maar één ding betekenen: De Parade is weer in Utrecht. Naast de vele theatershows is er ook elke avond muziek. De optredens in Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis toegankelijk en daar kun je onder andere kijken naar Wolf in Loveland, Thee Corned Beat, The Cosmic Carnival, Rita Zipora, F en Maison du Malheur.

Wie: dat zie je daar wel
Wat: Kleurenblind festival
Wanneer: zaterdag 19 juli (12.00 - 23.00 uur)
Waar: wielerbaan, Nieuwegein (Utrecht)
Schade: € 32,50
Mensen die eerder bij Kleurenblind zijn geweest weten hoe het werkt: de line-up wordt niet van tevoren bekend gemaakt. "Onze line-up is vergelijkbaar met elk ander festival en daarmee onderscheiden we ons niet", zegt de organisatie. Maar met wat dan wel? Kleurenblind is een klein en knus festival met een goede sfeer en waar je een hoop nieuwe en leuke dingen kunt beleven. Een paar voorbeelden: Rent a unicorn, Bubble trouble, de kleurhut of meebouwen aan de main en live art van de Utrechtse kunstenaar Mr. Loesoe.