Kort Utrechts Popnieuws Week 29

Utregse Unie, BLOKfest, Knalland junior, J.A.E., Whitley SD, Nachtcultuur, Koen Zinnemers, True Citizen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Paul van Dorsten ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Utregse Unie, BLOKfest, Knalland junior, J.A.E., Whitley SD, Nachtcultuur, Koen Zinnemers en True Citizen.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Urban culture festival Utregse Unie maakt eerste namen bekend
Op zaterdag 27 september vindt in de loodsen van NUtrecht de tweede editie plaats van Utregse Unie, een festival met hiphop, bass music, future beats, street art, skateboarding en andere elementen van urban cultuur. Tussen de eerste namen die de organisatie deze week bekend maakte, vinden we een aantal lokale bekenden: producer Krampfhaft, rapper ReaZun en dj collectief Raw Basics. Het Amsterdamse dj duo Guerilla Speakers betreedt het podium samen met Beaudamian. Daarnaast worden optredens verzorgd door de 20-jarige Haagse producer Torus, de broers Ill & Ape en het excentrieke duo dOOp vs. Subp Yao. Check om in de stemming te komen alvast ons fotoverslag van de editie van vorig jaar.

BLOKfest is op zoek naar Amersfoortse makers
Na drie edities is BLOKfest, het jaarlijks terugkerende festival van stichting Per Expressie, haast niet meer weg te denken uit het Amersfoortse festivalprogramma. Op zaterdag 23 augustus kan in het Burgemeester Brouwersplantsoen weer gedanst worden op muziek van jonge muzikanten en dj’s. Aanstormend kunstenaars en ontwerpers exposeren hun werk op verschillende plekken op het festivalterrein. Ook kunnen bezoekers van dit festival zich laten meevoeren in dans- en theatervoorstellingen. Om het programma zo volledig mogelijk te maken en een zo breed mogelijk aanbod te bieden is Per Expressie op zoek naar jonge Amersfoortse makers. Er is ruimte voor melancholische monologen, frisse filmmakers, kansrijke kunstenaars, meeslepende muzikanten, gierende goochelaars, flitsende fotografen, prangende poëten, doldwaze dansers en onovertroffen ontwerpers. Aanmelden kan tot 5 augustus op www.perexpressie.nl.
 
Platform Knalland start 'junior'-project voor kinderen
Na twee albums en diverse optredens start het Utrechtse collectief Knalland deze zomer met Knalland junior. Samen met een aantal kinderen wordt een videoclip gemaakt bij een nummer van het laatste Knalland-album Volhard. De kinderen bedenken zelf het scenario, gaan acteren en er muziek van een wordt een kinderkoor opgenomen. De clip wordt in september gelanceerd als de nieuwe Knalland-single en dient dan tevens als themalied voor het Vreedzame Wijk-programma. Meedoen? Aanmelden kan via casper@knalland.nl.

J.A.E. dropt weer eens een track
Een druk baasje die J.A.E. Begin dit jaar presenteerden hij en zijn mede StropStrikkers een nieuw album, Tabula Rasa, maar ook solo is hij goed bezig. Na 'Neppe Glimlach' en 'Check Mn Youtube' eerder dit jaar dropte J.A.E. deze week de videoclip van 'No Slackin Seizoen'. De track is de eerste single van zijn nieuwe EP No Slackin 2: De LyfeStyle, die na de zomer uitkomt. Op het door Julian Teseling geproduceerder nummer wordt J.A.E. bijgestaan door D. Lipps.

Debuut-EP voor Koen Zinnemers
Je kent Koen Zinnemers misschien wel van de band Juicy Jones. Onder zijn eigen naam is Zinnemers al een tijdje bezig als singer-songwriter met een eigen, jazzy geluid. Eind 2013 heeft hij een live-album opgenomen tijdens een huiskamerconcert en op zondag 6 juli presenteerde hij in Moira zijn eerste EP P. De EP is te beluisteren op Spotify.

Whitley SD komt met eerste solo-single
De aan de Herman Brood Academie opgeleide Whitley SD is frontvrouw/leadgitarist in de poppunkband Discipline Your Daughters, maar werkt ook al een tijdje aan akoestisch solo-materiaal. Deze week is haar eerste single 'Like I Always Do' verschenen, een melancholisch folkliedje met hier en daar wat blues-accenten.

Nachtcultuur en Het Klooster Woerden slaan handen ineen voor eerste editie Nachtklooster

Stichting Nachtcultuur en theater Het Klooster in Woerden slaan hun handen ineen voor de eerste editie van Nachtklooster, op zaterdag 27 september. Nachtklooster wordt een evenement waarbij genoten kan worden van muziek, kleinkunst, fotografie en film: een samensmelting van singer-songwriters, kleinkunstartiesten, bandjes, fotografen, filmmakers en dj`s. Op een relaxte en ongedwongen manier kan er worden genoten van muziek uit Woerden en omgeving zoals onder andere Willemijn May (Radio2 talent), The Maureens, OWN (Beste Singer-Songwriter van NL), Juicy Jones, Jolene, kragt en Matt Winson. Op dit moment worden de laatste artiesten vastgelegd en wordt het film en fotografie programma rondgemaakt. De deuren van Het Klooster gaan op 27 september om 20.00 uur open. Meer informatie (ook over de kaartverkoop) is te vinden op www.nachtcultuur.nl en www.kloosterwoerden.nl.

True Citizen presenteert debuut-EP in EKKO
De leden van True Citizen komen uit Venlo, Nijmegen, Den Bosch en Utrecht en samen maken ze alternatieve rock met invloeden van Woost, Radiohead, Muse, Queen, Elbow en Pink Floyd. Op 23 augustus verschijnt de debuut EP die op diezelfde dag wordt gepresenteerd in EKKO. Op de website van de band zijn al een paar nummers te horen.