Nordic Delight organiseert Norwegian Night in EKKO Nordic Delight organiseert Norwegian Night in EKKO

Derde nordic evenement focust op Noorwegen

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Nordic Delight organiseert Norwegian Night in EKKO

Derde nordic evenement focust op Noorwegen

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Afgelopen jaar konden we rond deze tijd in een koud NUtrecht de geboorte bijwonen van Nordic Delight, een Utrechts festival dat inspeelt op de Scandinaviƫ-rage. Voor de tweede editie van het festival moet het publiek nog even wachten. Als kruikje tegen de kou komt de organisatie op 11 april met een multidisciplinaire Norwegian Night in EKKO.

De organisatie heeft de avond veelbelovend omgedoopt tot Norwegian Music and Lifestyle Expedition. Wat zoveel moet betekenen als een avond vol Noorse muziek, films, een foto-expositie en een bijpassend Noors diner.

Zoals je van Nordic Delight gewend bent, weet de organisatie het publiek te verrassen met onbekend talent uit het hoge Noorden. Zo ook tijdens de Norwegian Night, waar Jonas Alaska, Highasakite en Atlanter zullen optreden. De jonge Jonas Alaska maakt intieme singer/songwritermuziek en zal in EKKO een solo-optreden geven. Highasakite klinkt misschien voor enkelen bekend in de oren; deze band zou namelijk tijdens Nordic Delight 2013 optreden, maar moest dit last minute annuleren. De band maakt dromerige, electronische indiepop die je doen denken aan de muziek van de Zweedse Lykke Li. Afsluiter van de avond is Atlanter, die Noorse mountainblues maakt waarmee je je bij een kampvuurtje in de Noorse bossen waant.

Voorafgaand aan het muziekprogramma kun je in het EKKO café aanschuiven voor een exclusief Noors diner waar ook alleen die avond een Noorse foto-expositie hangt. In de kleine zaal zullen de hele avond Noorse korte films worden vertoond die Breaking Ground, het platform van Europese filmstudenten, voor deze avond heeft geselecteerd.


Te zien: Nordic Delight: Norwegian Night met o.a. Jonas Alaska, vrijdag 11 april 2014 @ EKKO, Utrecht. Meer informatie

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht