Kort Utrechts Popnieuws Week 4 Kort Utrechts Popnieuws Week 4

Lazy ZIMIHC Afternoon, Diggy Dex, Club Mirliton, Heug, Fishermann Records

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 4

Lazy ZIMIHC Afternoon, Diggy Dex, Club Mirliton, Heug, Fishermann Records

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Lazy ZIMIHC Afternoon, Diggy Dex, Club Mirliton, Heug, Fishermann Records en veel meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste Lazy ZIMIHC Afternoon
Je bent vast wel bekend met A Lazy Sunday Afternoon. Vier zondagmiddagen in de maanden juni tot en met september in Park Lepelenburg met vooral muziek. Die reeks krijgt een broertje/zusje in de vorm van Lazy ZIMIHC Afternoon. Op zondag 26 januari is ZIMIHC Theater Wittevrouwen vanaf 15.00 uur de locatie voor deze singer/songwriter-middag. Je kunt dan onder het genot van een hapje/drankje genieten van Florian Wolff en Port of Call. Zorg wel dat je op tijd een kaartje reserveert via kaartenreserveren@zimihc.nl.

Lazy Sunday Afternoon 2014
En nu we het toch over A Lazy Sunday Afternoon hebben. Met de winter nog voor de deur kijkt ZIMIHC alvast vooruit naar weer vier zonnige Lazy Sunday Afternoon mini-festivals in Park Lepelenburg in de zomer van 2014. Lijkt het je wat om hier deel van uit te maken en op te treden in de muziekkoepel stuur dan een mail, liefst met kijk-/luistermateriaal, naar s.flim@zimihc.nl.

Clip: ‘Leeg’ van Diggy Dex
Deze week is Diggy Dex’ nieuwe album Do It Yourself verschenen. Vlak daarvoor dropte hij nog even een nieuwe clip van het nummer ‘Leeg’. Op zaterdag 25 januari presenteert Diggy zijn album in De Kelder in Amersfoort.

Club Mirliton:
nieuw doorlopend theaterprogramma in Hoog Catharijne
In het fraai in jaren zeventig stijl gerestaureerde Mirliton Theater, gelegen in Hoog Catharijne, vindt vanaf 22 januari op elke woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag Club Mirliton plaats. Een ambitieus nieuw programma met tal van bekende en minder bekende Nederlandse muzikanten, cabaretiers en theatermakers, midden in het grootste winkelcentrum van Nederland. Club Mirliton heeft elke week een andere artiest op het gebied van muziek, cabaret en theater die optreedt om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Elke voorstelling duurt 30 minuten en de entree is vijf euro per voorstelling. De officiële opening was deze week met Mevrouw Tamara. Artiesten van de komende weken en meer informatie is te lezen via www.clubmirliton.nl

MTT en Aestrid starten Fishermann Records
Fishermann Records is een nieuw platenlabel opgericht door de partij waar het uiteindelijk allemaal om draait in de muziekwereld: de muzikant zelf. Artiesten kunnen niet meer achterover zitten en wachten tot de industrie zijn werk doet, het is tijd om het heft in eigen hand te nemen, stellen de Utrechtse bands Aestrid en MTT (voorheen Minus The Tiger). Samen starten zij een eigen label om zo de volledige controle te hebben over inkomsten en uitgaven en alles wat er bij een release komt kijken. Het idee van Fishermann is gebaseerd op een community. Muzikanten die krachten bundelen maar zelf de volledige zeggenschap houden en hun muziekrechten kunnen behouden of verdelen zoals zij het zelf willen. Het eerste wapenfeit van Fishermann wordt Years From Now, het nieuwe album van MTT dat op 1 april in de Benelux verschijnt.

JosBros komt met André Kuipers MP
State Magazine berichtte vorige week dat de de Nieuwegeinse rapper JosBros op 5 maart met een nieuwe plaat komt: de André Kuipers MP. 'MP' staat daarbij voor Masterpiece. De nieuw plaat is wederom geproduceerd door het vaste team J'Dicious en They Fit. Van de titeltrack is inmiddels een video verschenen waarin een gastrol is weggelegd voor Jebroer.

Heug presenteert cd in Studio Moskou
Heug zijn Jan Schellink en Danibal: stand-up muzikanten met hypnotische live loops en grooves met stem, mondharp, bas, muzikale anarchie en veel meer. De cd Voor In De Auto is de eerste poging om de live-energie van Heug vast te te leggen. Voor In De Auto was slechts het uitgangspunt, zeggen ze. Het moest een plaat worden die je in de auto op zou willen zetten, maar ook één voor op je mp3-speler. Op zondag 9 februari 2014 om 15.00 uur presenteert Heug het album, in Studio Moskou, waar het grootste deel ook is opgenomen. Voor de gelegenheid is er een live band samengesteld (de Heug-bigband), wordt er een videoclip gepresenteerd en meer. Studio Moskou bevindt zich vlakbij station Zuilen, in hetzelfde pand waar ook dB’s zit.

Nieuw werk van Het Wild
Op bandcamp heet het album Demo 2013, maar vergis je niet: dit zijn toch echt nieuwe nummers van Het Wild, een Nederlandstalige avant-garde bluesband in de stijl van Krang.

Debuutalbum voor Seedorf
Seedorf is een paar jaar terug gevormd door voormalige leden van Captain Darling (Tilburg), Golden Receivers (Utrecht) en Chuck Norris (Utrecht / Hengelo). De band speelt instrumentale (post-)rock en laat zich inspireren door bands als Built to Spill, Do Make Say Think, Mogwai en My Vitriol. Deze week verscheen het zelfgetitelde debuutalbum dat is opgenomen in de Vuurland studios (Utrecht). De plaat is gratis te beluisteren en te  downloaden via bandcamp. Donderdag 13 maart speelt Seedorf in Tivoli’s Spiegelbar, in de voorronde van de Clash of the Titans.

Town of Saints naar finale NK Poetry slam in RASA
Of ze ook kunnen slammen weten we niet maar Town of Saints, één van de 12 van 3voor12 voor 2014, speelt zaterdag 1 februari in RASA tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Daar strijden de acht beste poetry slammers om de titel Slampion 2014, 1.000 euro en de Gouden Vink wisseltrofee, vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. Tussen de finalisten ook twee Utrechters in de persoon van Daniël Vis en Niels Terhalle. De avond in RASA begint om 20.00 uur.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht