Riverdistrict maakt Utrechtse Song van het Jaar

Kensington en Jett Rebel in de top drie

Tekst: Mike Dooyeweert ,

Traditiegetrouw trakteert 3voor12/Utrecht je aan het einde van het jaar op de Top 030, een jaarlijst die je zelf hebt kunnen samenstellen. De nummer 1 uit deze lijst is de Utrechtse Song van het Jaar 2014. De uitslag is verrassend: dit jaar gaat de eer naar de band Riverdistrict en hun nummer ‘Heartbreakers’.

De afgelopen maand heb jij jouw top 5 kunnen doorgeven voor de Top 030 en de Utrechtse Song van het Jaar. Uiteraard zijn er dan bands waar je qua populariteit simpelweg niet omheen kunt. Neem de top 3 van de Top 030 van 2014. Op de derde plaats staat Kensington met Streets, de band is dit jaar met twee nummers vertegenwoordigd in de lijst. Het nummer ‘Pineapple Morning’ van Jett Rebel haalt dit jaar ook de bovenste regionen. De track van het album Hits For Kids heeft de nummer 2-positie behaald.

De grootste verrassing van dit jaar is misschien toch wel de nummer 1, oftewel de Utrechtse Song van het Jaar 2014. Die is voor Riverdistrict met het nummer ‘Heartbreakers’. Tim Nolet van deze band uit de Utrechtse Rivierenwijk is zelf ook verbaasd, zo laat hij duidelijk blijken in de uitzending van 3voor12/Utrecht Radio. “Ik ben toch wel een beetje van mijn stoel gevallen, ik had het niet verwacht. Van tevoren had ik de lijst nog wel doorgekeken en toen was ik aardig onder de indruk van de concurrentie.”

Riverdistrict heeft volgens Nolet een bewogen jaar achter de rug. “We hebben veel dingen gedaan, waaronder een plaat opgenomen. Daar is aardig veel tijd in gaan zitten. Inmiddels hebben we er dus een single van uitgebracht.” De release van het nieuwe album staat op de planning voor 2015. “In maart volgend jaar komt een volgende single uit.”

De volledige lijst is hieronder terug te vinden. Wil je toch liever luisteren? 3voor12/Utrecht Radio draait alle 30 tracks tijdens de speciale, jaarlijkse lijstuitzending.

1. Riverdistrict - Heartbreakers
2. Jett Rebel – Pineapple Morning
3. Kensington – Streets
4. Angelo Boltini - Californian Skies
5. Kensington - All For Nothing
6. Stropstrikkers - Lange Weg
7. Go Go Kill - Memories
8. Blaudzun - Promises Of No Man's Land
9. Eefje de Visser - Er Is
10. John Coffey - Broke Neck
11. Aestrid - Seattle Or Portland
12. Thijs Heij - Achter In De Slijterij
13. Eefje de Visser - De Bedoeling
14. The T.S. Eliot Appreciation Society - Melancholia
15. The Empty Product - Origins
16. Aafke Romeijn - Karakter
17. Hamertje Tik - Osgood Slatter
18. Counter Jib - Golden Sofa
19. The Q - Reach Out
20. Diggy Dex - Do It Yourself
21. Edison Effect - I'll Come Back To You
22. Ode To The Quiet - We Have a Map (Rêverie)
23. ReaZun - Spreek Woorden
24. Mevrouw Tamara - Maar Nu
25. Alexi Lalas - All I Need Is Some Company
26. Falco Benz - In This Thing
27. The Apologist - Cyanide
28. Yvon Mocking - Broken Hearted Too
29. Mr. Polska - De Libi
30. Emil Landman - Goodnight New Orleans