Club 3voor12/Utrecht opent muziekjaar met traditionele Nieuwjaarsduik

Valour Up Twice, J.A.E. en The Brahms spelen akoestische sets op de zondagmiddag

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Rogier Boogaard ,

Harder is echt niet altijd beter. Sterker nog: wat is er fijner dan op een lome zondagmiddag bands te zien die op intiem volume hun kunsten vertonen? Artiesten waarvan je het normaal misschien niet zou verwachten doen tijdens deze Nieuwjaarsduik eens wat anders dan normaal en spelen voor deze bijzondere gelegenheid een exclusief en akoestisch optreden in het midden van de zaal. Eromheen staan stoelen en banken en aan de wand brandt een virtueel knapperend haardvuur voor een heerlijk rustige kijk- en luisterervaring. Club 3voor12/Utrecht laat je zo op een relaxte manier kennismaken met wat nieuw en relevant is binnen de Utrechtse muziekscene. Kom zondagmiddag 11 januari naar dB’s, laat je meeslepen door deze mooie artiesten en hoor wat Utrecht als muziekstad te bieden heeft. Zoals altijd bij de Club is de entree gratis.

Valour Up Twice
Valour Up Twice is een kwartet dat van alle markten thuis is. Van indiepop, tot psychedelisch, tot jazzy. Al deze verschillende geluiden passeren op een creatieve en interessante manier de revue, om samen te komen tot een sfeervol en eigen geluid. Dit eigen geluid heeft ze onder meer tot de finale van De Grote Prijs van Nederland gebracht.

J.A.E.
J.A.E., oftewel Je Afrikaanse Excellentie, is vooral bekend als MC van het beruchte Utrechtse hiphoptrio StropStrikkers, maar ook solo timmert de Utrechtse rapper hard aan de weg. In 2013 gooide hij hoge ogen met zijn EP 'The NoMoreSlackin Tape'. Nu is zijn tweede EP, 'No Slackin 2: De Lifestyle' op komst. Normaal treedt J.A.E. op met een dj, maar voor de Nieuwjaarsduik is hij voor het eerst met een akoestische band te horen. Verwacht alsnog een dikke flow en opzwepende sound.

The Brahms
Het jonge indiepop viertal The Brahms begon hun muzikale bestaan in 2013 op de Herman Brood Academie. Nog geen jaar later wonnen ze al De Utrecht Popprijs. Op 29 januari releast de band een nieuwe single. Dat deze band veel in zijn mars heeft, is dus wel duidelijk. Normaal gesproken knallen ze catchy riffs uit hun versterkers. Tijdens de Nieuwjaarsduik zullen ze hun Vampire Weekend-achtige sound in een intiem en akoestisch jasje ten gehore brengen.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik met Valour Up Twice, J.A.E., The Brahms, zondag 11 januari 2015 (eerste band om 15.00 uur) @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!