3voor12/Utrecht lokaliseert: La Corneille

Theatraal, melancholiek, en tederheid in Willem Slok

Tekst: Bas van Laar / Camera: Timo Millitz & Myrna Zwart / Audio: Leon Dubbers / Set-assistent: Leo Kraan / Montage: Timo Millitz ,

Het nieuwe concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laat veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel het bandje als de locatie onder de aandacht te brengen. Het is een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert.

Guy Corneille (zang en gitaar), Hans Vermunt (toetsen), en Daan Crone (drums) kennen elkaar al van jongs af aan. Soms gaan ze allen een eigen weg, maar ze komen altijd weer bij elkaar terug. Sinds 2012 vormen ze indieband La Corneille. Geïnspireerd door Laura Marling, Half Moon Run en Antony & The Johnsons heeft La Corneille een fijne indiefolk-sound ontwikkeld. Het ene moment houdt de band de nummers klein, het andere moment pakt het trio groots uit. Theatraal, melancholisch en teder: het zijn een beetje de kernwoorden van deze Utrechtse band. La Corneille won de Clash of the Titans 2012 en de Utrecht Popprijs 2012, speelde in diverse poppodia en festivals, en stond in het voorprogramma van Angus Stone en Michael Prins. Het debuutalbum I Was A Bird verschijnt op 19 maart 2015.

Café Willem Slok is een knus bruin café in de Korte Koestraat, tegenover TivoliVredenburg. Het straatje dat elke avond door de vrolijke gekleurde bollampjes verandert in een levendig, Spaans decor. Willem Slok bestaat ongeveer vijftig jaar en is vernoemd naar de eerste eigenaar. Het bruine café is met zijn uitgebreide culturele en muzikale programmering erg actief in de Utrechtse muziekscene. Zo organiseert Willem Slok in de wintermaanden bluesavonden en leent het zich graag als locatie voor cultuurevents als Culturele Zondagen en het Cafétheaterfestival. En sinds de opening van TivoliVredenburg is het café ook de ideale locatie om voor of na een concert te borrelen.