Weekagenda week 39

Club 3voor12/Utrecht, Shonen Knife, Skiggy Rapz, Diggy Dex, Barrence Whitfield & The Savages, Most Unpleasant Men

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We beginnen de weekagenda deze keer met onze eigen Club 3voor12/Utrecht die, zoals inmiddels bekend mag zijn, altijd plaatsvindt op de laatste donderdag van de maand in dB’s. Daarnaast hebben we nog vier optredens uitgezocht om zo jullie weekend te vullen met punk, hiphop, soul/rockabilly/r&b en pop!

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Lukas Batteau, Counter Jib, Big Hare
Wanneer: donderdag 26 september 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Waarom:
Na een mooie en volle afsluiter van het Club-seizoen in juni en de prachtige zomer die daarop volgde, wordt het weer eens tijd voor een gezellige avond vol muziek en vrienden in dB’s! Club 3voor12/Utrecht is gelukkig weer terug op de traditionele laatste donderdag van de maand, die ditmaal op 26 september valt. Deze maand presenteren we Lukas Batteau, Big Hare en Counter Jib op het podium en een speciale dj-set van Snowstar Records in het café.

Wie: Shonen Knife + Cora Kemperman & de Schuurmachines
Wat: Queens of punkpop
Wanneer: vrijdag 27 september 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom:
Als er een prijs zou zijn voor de band die het vaakst in dB’s heeft gespeeld zou Shonen Knife – aka The Osaka Ramones - hoog eindigen, misschien zelfs wel bovenaan. Al meer dan een kwart eeuw een instituut, niet alleen in de punkwereld maar ook ver daarbuiten. Elke show is een punkpopfeestje van formaat!

Wie: Diggy Dex + Skiggy Rapz
Wat: hiphop
Wanneer: zaterdag 28 september 2013 (20.30 uur)
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 12,50 (€ 8 in vvk)

Waarom:
Mooie dubbele hiphop-bill in de De Peppel met Diggy Dex en Skiggy Rapz. Beide rappers hebben al veel credits opgebouwd zowel solo als in allerlei samenwerkingsverbanden. Skiggy Rapz heeft begin dit jaar zijn tweede album Satellites uitgebracht en van Diggy Dex verschijnt in oktober 2013 Do It Yourself, zijn vierde album.

Wie: Barrence Whitfield & The Savages + The Delray Rockets + Elvis & the Burg
erkings
Wat: soul, rockabilly, jumpin jive & rhythm & blues
Wanneer: zondag 29 september 2013 (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom:
De meesten van jullie zijn waarschijnlijk te jong om The Lyres gekend te hebben. Een lid van deze garage-band avant la lettre uit de omgeving van Boston ‘ontdekte’ Barrence Whitfield die in een platenzaak werkte. Niet snel daarna waren Barrence Whitfield & The Savages geboren. Geen idee wie van de oorspronkelijke leden nog in de huidige Savages zitten maar dat maakt niet uit: de live-shows zijn nog net zo rauw en ruw als in het begin. Laatste album Dig Thy Savage Soul is daarvan het bewijs.

Wie: Most Unpleasant Men + Dyzack + Falco Benz
Wat: sophisticated pop
Wanneer: zondag 29 september 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
In januari verscheen het fijne titelloze tweede album van Most Unpleasant Men. Komende zondag sluit de band de albumtour af met een optreden in EKKO. Maar ook de support-acts mogen er zijn. Dyzack is het alias van de Haagse singer-songwriter annex gitaarwonder Erik Hofland. Ook op het affiche staat Falco Benz met zijn warme, analoge synthesizersounds. Check ook de nieuwe clip van Most Unpleasant Men met in de hoofdrol de bijna 85-jarige acteur Wim van den Heuvel (o.a. bekend van Het Nationale Toneel, Pleidooi en Medisch Centrum West).