Weekagenda week 38 + winnen: kaarten voor Sir Yes Sir

Soup ’n Songs, Neobash!, múm, Shannon & the Clams en Sir Yes Sir

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Daar gaan we weer: vijf nieuwe tips uit het rijke Utrechtse muziekaanbod van de komende week, met als extra 2 x 2 kaarten te winnen voor het optreden van Sir Yes Sir op zondag in EKKO.

Wat: Soup 'n Songs #23
Wie: Stillwave, Patches the Cat en Juicy Jones
Wanneer: donderdag 19 september 2013 (18.00 uur)
Waar: Kunst en Eerlijke Koffie (Twijnstraat)
Schade: gratis

Waarom:
Met de herfst op komst is Soup ’n Songs een goede plek om je donderdagavond te beginnen. Onder het genot van een dampende kop huisgemaakte soep kun je tussen 18.00 en 21.00 uur in lunchroom Kunst en Eerlijke Koffie luisteren naar muziek van acts uit de regio. Deze maand spelen Stillwave, Patches the Cat en Juicy Jones.

Wie: Neobash!
Wat: hiphop/funk/ elektronische jazz
Wanneer: donderdag 19 september 2013 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 8

Waarom:
NEOBASH! is een project van saxofonist/producer Wouter Wierda die de rauwe energie van hiphop/funk combineert met de sophisticated sound van elektronische jazz. Hiphop beats transformeren soepel tot jungle en dubstep om net zo makkelijk over te gaan in highspeed blazerthema's met een jazzvibe. Live wordt Wieda bijgestaan door MC Master Surreal (Knobsticker, Keynote Speakerz) en MC King Jule (Ink Warriors, Kyteman's HipHop Orchestra), Frank Burks (gitaar), Maarten Helsloot (toetsen), Jeffrey Bollebakker (bas) en Abel de Vries (drums).

Wie: Shannon & the Clams + Jackie Ramone & the Twins
Wat: garagerock
Wanneer: vrijdag 20 september 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom:
Garagepop, surf, doowop, rockabilly, Shannon & the Clams speelt het allemaal en zorgt ervoor dat je dB’s met een goed gevoel verlaat. Op Burger Records, misschien wel het leukste platen-/cassettelabel van dit moment waarop ook Traumahelikopter, Mozes and the Firstborn, Cosmonauts, Moss, Mikal Cronin & Ty Segall en nog veel meer bands de plaatjes uitbrengen. Support komt van Jackie Ramone & the Twins, “de juiste covers op de juiste plaats gezongen door dames met ballen".

Wie: múm + Conquering Animal Sound + Sin Fang
Wat: post-rock, folktronica en ambient
Wanneer: vrijdag 20 september 2013 (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 16

Waarom:
IJsland kent een opvallend rijke muziekcultuur met grote namen als Sigur Rós, Björk en Emilíana Torrini. In de schaduw van deze acts opereert múm, een band die van post-rock, folktronica en ambient een even wonderbaarlijk als intrigerend mengsel brouwt. Begin september is het nieuwe album Smilewound verschenen.

Wie: Sir Yes Sir + Counter Jib
Wat: lieve liedjes en harde rock
Wanneer: zaterdag 21 september 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
Sir Yes Sir is een Belgische band rond multi-instrumentalist en voormalig dEUS en Dez Mona-bandlid Tijs Delbeke. In mei speelden ze als drietal al een overtuigende show op het SPRING festival. Zondag staan ze met de complete band van vijf man in EKKO. Het voorprogramma wordt verzorgd door Counter Jib, de 3voor12/Utrecht Selecteert van september.

Wij geven 2x2 kaartjes weg voor deze show. Wil jij er bij zijn? Mail onder vermelding van 'Sir Yes Sir' je naam naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl. Meedoen kan tot 11.57 op vrijdag 20 september. Winnaars krijgen via mail bericht.