VPRO-directeur Lennart van der Meulen voorzitter TivoliVredenburg

Omroepman leidt Raad van Toezicht nieuw Utrechts muziekcentrum

Ingmar Griffioen ,

Lennart van der Meulen is per 1 januari 2014 voorzitter van de Raad van Toezicht van TivoliVredenburg. Het bestuur van het nieuwe Utrechtse muziekverzamelgebouw heeft de huidige VPRO-directeur vandaag benoemd. Van der Meulen gaat de nieuwe functie combineren met zijn baan als algemeen directeur van de VPRO. TivoliVredenburg, tot voor kort bekend als Muziekpaleis, wil op 21 juni 2014 de deuren openen en verenigt popzaal Tivoli, Muziekcentrum Vredenburg en SJU Jazzpodium.

Van der Meulen kent het Utrechtse muziekveld al goed, zo blijkt uit de reactie van Cultuur-wethouder Frits Lintmeijer. "We hebben in Utrecht goede ervaringen met Lennart van der Meulen als voorzitter van de commissie Cultuurnota 2013-2016 en we zijn erg blij dat hij tijd vrij wil maken voor deze opdracht." De wethouder is zelf ook als bestuurslid van TivoliVredenburg actief. Van der Meulen heeft ook ervaring als adviseur van de staatssecretaris van OCW, bestuurslid van het Holland Festival en is voorzitter van het College van Omroepen. Als netmanager van Nederland 2 had hij een belangrijke rol bij de programmering van Cultuur op deze zender, zo laat de gemeente weten.

Namens Tivoli is Barry de Vos bestuurslid van TivoliVredenburg. Hij reageert ook opgetogen op de benoeming, zo weet RTV Utrecht. "Lennart van der Meulen heeft ervaring op plekken waar uiteenlopend cultuuraanbod en publiek samenkomen. Met die ervaring moet hij TivoliVredenburg kunnen helpen aan een vliegende start en een creatieve landing als een onmisbaar podium voor liefhebbers van muziek en cultuur. Lennart heeft onze volledige steun en vertrouwen."

Deze benoeming maakt de weg vrij voor de verdere invulling van de Raad van Toezicht. De andere gegadigden worden nu benaderd. TivoliVredenburg zoekt ook nog een algemeen directeur, een wervingscampagne die al even loopt en waar de voorzitter een rol in zal spelen. De directeur moet ook per 1 januari aan de slag kunnen.