Programma Utrechtse Popronde 2013 bekend

Ruim 30 bands nemen Utrechtse binnenstad op 17 oktober over

Tekst: Marije Rademaker ,

Donderdagavond 17 oktober is het alweer tijd voor de elfde Popronde in Utrecht. Het programma van dit rondtrekkende festival is inmiddels bekend en de ruim dertig acts willen wij graag aan jullie voorschotelen.

Er is weer veel muziek te bewonderen in de vele cafés, podia en theaters die Utrecht rijk is. Zoals altijd zijn de optredens gratis en zullen de muzikanten zich presenteren aan publiek, programmeurs en pers. ’s Middags zijn er net als vorig jaar weer een aantal previews te bezoeken. Om 16:30 uur kun je bij Plato al terecht voor Long Conversations, waarna om 17:00 uur Tim van Doorn zich zal laten horen in Klijs & Boon.

Het avondprogramma zal om 19:00 uur van start gaan met Lookapony in Klein Berlijn en ANNY! in De Stadsgenoot, waar later op de avond ook de dames van Bells of Youth te zien zijn. Andere bands die het podium betreden tijdens deze Popronde zijn The City Hollers, Wolf in Loveland, The Information, The Heat, Dudettes, Audio Adam, Bombilate, Marty Graveyard & the Working Men, Neighbour Neighbour, Woot, RAAF, When We Are Wild en The Elementary Penguins. Laatsgenoemde ken je misschien nog wel van de Club 3voor12 in januari. Ook voor hiphopliefhebbers is er wat te zien, namelijk Hyperactief en Jon Tarifa. Zelfs aan electro zal het op deze avond niet ontbreken. Dit zal verzorgd worden door Elle en aan het eind van de avond sluit Animal af in theater Kikker.

Ook spelen er deze editie weer een aantal singer-songwriters. Zo ook Demira en Rogier Pelgrim, die je beiden misschien kent van het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ook Theo Sieben , Yorick van Norden, Lieve Bertha, Mark Lotterman en Fabiana Dammers zullen de singer-songwriterliefhebbers aan hun trekken laten komen. In de EKKO staat wederom het Hollandse Nieuwe-podium. Hier zullen The Future’s Dust, SUIT AND TIE JOHNS, Twin Shades en Kleinindustrie spelen.

Natuurlijk doen we als 3voor12/Utrecht verslag van deze goedgevulde muziekavond. Als je meer wilt weten over de geprogrammeerde bands en de exacte tijden en locaties kun je terecht bij de Popronde.

Te zien: Popronde 2013 met onder andere Wolf in Loveland, Demira, Theo Sieben, Lieve Bertha, The Future’s Dust, Kleinindustrie en Suit and Tie Johns, donderdag 17 oktober 2013, gratis @ diverse locaties in Utrecht.