La Corneille wint Sena Performers POPnl Award 2013

Utrechtse band sleept meeste boekingen in de wacht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

La Corneille heeft zaterdag 31 augustus in een bomvolle Melkweg de Sena Performers POPnl Award 2013 gewonnen. Bij deze award gaat het erom welke band het meest geboekt wordt door de jury. Met negen geboekte optredens bleef de Utrechtse band de nummers twee (3rd Floor Magic/acht optredens) en drie (The Vagary/zeven optredens) net voor.

Aan de Sena Performers POPnl Award 2013 namen dertien bands deel: alle Nederlandse provincies en de stad Amsterdam waren muzikaal vertegenwoordigd. De bands treden op voor een jury die bestaat uit programmeurs van Nederlandse poppodia en alle bevrijdingsfestivals. Juryleden waren onder anderen de programmeurs van De Duycker (Hoofddorp), De Vorstin (Hilversum), Melkweg (Amsterdam) en Manifesto (Hoorn). De band die aan het eind van de avond het meest geboekt wordt door die programmeurs wint de Award, die onder meer bestaat uit de geboekte optredens.
 
La Corneille vertegenwoordigde de provincie Utrecht. Met het winnen van deze Award wordt een volgende stap gezet in een sprookje dat anderhalf jaar geleden begon. In februari 2012 won de band – die toen Guy Corneille heette, naar de zanger/gitarist – de wildcard-ronde van de Clash of the Titans en voegde zich daarmee bij de finalisten van de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Als relatieve outsider schreef het trio vervolgens de finale van de Clash of the Titans op zijn naam en won het enkele maanden later ook provinciale bandwedstrijd De Utrecht Popprijs, en daarmee de deelname aan deze Award.

Door het winnen van de Sena POPnl Award gaat La Corneille naar huis met een prijzenpakket dat, naast de geboekte optredens, bestaat uit tourpromotie en een bijdrage van € 2500,- uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een album. Dat laatste komt goed uit want de band zit sinds twee weken in de studio voor de opnames van het debuutalbum. Het optreden op de Sena Awards zou dan ook eigenlijk de laatste Nederlandse show voor een tijdje zijn. Een mooiere afsluiter is nauwelijks denkbaar.