Kort Utrechts Popnieuws Week 39

Arts the Beatdoctor, The T.S. Eliot Appreciation Society, The Bakery Club, Atlantis, Thijs Heij, Tobias Preisig en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere nieuws over Arts the Beatdoctor, The T.S. Eliot Appreciation Society, The Bakery Club, Atlantis, Thijs Heij en Tobias Preisig.

Eerste single van debuutalbum The T.S. Eliot Appreciation Society
Op vrijdag 18 oktober presenteert The T.S. Eliot Appreciation Society zijn debuutalbum A New History in de Tivoli Spiegelbar. Hier is de eerste single 'The Dreadnought Hoax'.

Arts the Beatdoctor releast Lazy Thunder EP
We zaten er al gespannen op te wachten: de Lazy Thunder EP van Arts the Beatdoctor. Deze week is hij dan echt verschenen. De EP is online verkrijgbaar maar ligt ook in platenzaken. Mp3’s en 12” vinyl zijn te fixen via de bandcamp van Lowriders Recordings.

Voorproefje van nieuw album Atlantis
Atlantis speelt een hypnotiserende mix van noise, postrock, metal en ambient. Daarmee is de band van Gilson Heitinga een beetje een vreemde eend in de Nederlandse bijt, maar in het buitenland hebben ze inmiddels al een behoorlijke naam opgebouwd. Op 14 oktober verschijnt Omens, het nieuwe album. Hier alvast een voorproefje in de vorm van het nummer ‘Raptor'.

The Bakery Club, uw plek voor Food 'n Fine Arts
Weer een nieuw initiatief in Kanaleneiland. The Bakery Club wordt een avond vol beleving, muziek, en food ‘n’ fine arts. In een intieme huiskamer verzorgt de chef aan het begin van de avond zelfgemaakte hapjes terwijl je onder het genot van een speciaalbiertje de artiesten kunt ontmoeten. Nadat je in het grote stoffige gastenboek hebt geschreven, kun je je ook nog laten vereeuwigen op een familiefoto. De eerste editie van ‘The Bakery Club | Food ‘n’ Fine Arts’ vindt plaats op woensdag 9 oktober op de Marshalllaan 279 in Utrecht. Vanaf 20.00 uur is er eten en drinken en om 21.00, 22.00 en 23.00 uur zullen respectievelijk This She Likes, Going Barefoot en de Canadese alt-pop singer-songwriter RYKKA optreden. Na twaalf uur is er tijd voor een laatste drankje om vervolgens weer rustig huiswaarts te keren.

Bodyfarm presenteert videoclip voor ‘Unbroken’
Nauwelijks een jaar na het verschijnen van debuutalbum Malevolence heeft de Amersfoortse deathmetalband Bodyfarm een nieuw album uitgebracht. ‘Unbroken’ is de eerste single van het album dat The Coming Scourge heet.

Pioneers Town brengt debuut-EP Épileptique uit
De ruwe indierockband Pioneers Town brengt op 2 november de debuut-EP Épileptique uit. Op de EP staan vijf eigen nummers. Op de dag van verschijnen presenteert de band de EP met een optreden in  Pop- en Cultuurpodium Escape in Veenendaal. Na 2 november is de EP online verkrijgbaar en te streamen via alle bekende kanalen en daarnaast ook fysiek verkrijgbaar.

Thijs Heij releast single ‘Dorst’
Ook deze week verschenen: ‘Dorst’, de single van Thijs Heij & De Rest. ‘Dorst’ is de eerste release na Heijs solo-album Als Iets In De Knoop Zit, Maak Er Dan Niet Nog Een Knoop In en ook de eerste single die met De Rest wordt uitgebracht. Het nummer is gratis te downloaden via Bandcamp. Zaterdag 28 september zijn Thijs Heij & De Rest te zien in eetcafé Stathe in Utrecht. Het optreden begint om 21.30 uur en is gratis toegankelijk.

Muziekinstrumentenwinkel Staffhorst failliet
De Utrechtse muziekinstrumentenwinkel Staffhorst is failliet. RTV Utrecht berichtte dat de rechtbank op donderdag 26 september het faillissement over de zaak heeft uitgesproken. Daarmee verdwijnt een traditierijke naam uit Utrecht. Een paar jaar geleden waren er nog twee Staffhorst-winkels in Utrecht: één op het Paardenveld die muziekinstrumenten verkocht en één op het Vredenburg waar elektronica te koop was. Die laatste heeft al eerder de deuren gesloten.

Zwitserse jazzviolist Tobias Preisig met band naar Mirliton theater
De violist Tobias Preisig heeft in diverse gezelschappen in heel Europa opgetreden, onder meer met een showcase op de internationale beurs Jazzahead, waar de crème-de-la-crème van hedendaagse jazz aan de internationale jazzwereld gepresenteerd wordt. Op vrijdagavond 4 oktober speelt Preisig met zijn band uit Zwitserland in het Mirliton theater in Hoog Catharijne. Het Mirliton theater gaat om 19.45 uur open. Kaarten à € 10 (U-Jazzleden: € 7) zijn te reserveren via info@ujazz.nl.