Kort Utrechts Popnieuws Week 38

Bodypolitics, Emil Landman, IAMTHECITY, Marten de Paepe, Most Unpleasant Men, Diggy Dex, Het Werfkelder Concert en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere nieuws over Bodypolitics, Emil Landman, IAMTHECITY, Marten de Paepe, Most Unpleasant Men, Diggy Dex en Het Werfkelder Concert.

Vervreemdende clip voorloper van nieuw album Bodypolitics
Met hun bijna geruisloos verschenen debuut maakte het internationale (maar vanuit Utrecht opererende) drietal Bodypolitics veel los. Inmiddels is de band uitgebreid tot een viertal, en is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw album. INNER NIL verschijnt op 16 november en wordt op die dag gepresenteerd in EKKO. Afgelopen week is al een spannende teaser online gezet: een eerste nummer met een vervreemdende video waarvoor al verschillende keren de link met de cultklassieker Donnie Darko is gelegd. Check ‘Those Fears Are Useless'.

Eerste single van nieuw album Marten de Paepe
Deze week is ‘Wait Another Year’ verschenen, de eerste single van het gelijknamige nieuwe album van Marten de Paepe. De Paepe presenteert zijn plaat op donderdag 10 oktober in de Tivoli Spiegelbar, samen met Bart van der Lee die ook net een nieuw album uit heeft.

Most Unpleasant Men presenteert nieuwe clip en speelt laatste show albumtour in EKKO
Deze week verscheen de nieuwe single/video van Most Unpleasant Men. In ‘Hole in the Ground’ stapt de bijna 85-jarige acteur Wim van den Heuvel (onder meer bekend van Het Nationale Toneel, Pleidooi en Medisch Centrum West) op een scootmobiel waarmee hij een race tegen zichzelf rijdt. Het filmpje is geschoten met een camera die op het hoofd van Van den Heuvel is gemonteerd. Doordat de camera op Van den Heuvels gezicht gericht is, ziet de kijker slechts zijn hoofd en de veranderende omgeving achter hem. Most Unpleasant Men sluit de albumtour af met een optreden in EKKO, op zondag 29 september.

Nieuwe namen voor Amersfoorts festival IAMTHECITY
Het door Podium De Kelder georganiseerde festival IAMTHECITY heeft deze week een aantal nieuwe namen bekendgemaakt. Mister & Mississippi, Thomas Azier, Slow Magic, Gnučči, The Future’s Dust, Taymir en Jett Rebel spelen op het festival dat op vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2013 plaatsvindt in Amersfoort. Eerder werden al Andy Burrows, Great Minds, Die Anarchistische Abendunterhaltung en Cairo Liberation Front aangekondigd.

Emil Landman doet live-sessie in... Chicago
Begin dit jaar verscheen de debuut-EP van Emil Landman, onze Selecteert van januari. In de tussentijd is Landman naar Chicago geweest voor verschillende optredens en een aantal live videosessies. De komende maanden is Landman te zien op de Popronde en doet hij het voorprogramma tijdens de clubtour van Mister & Mississippi.

Eerbetoon aan zijn moeder in nieuwe clip Diggy Dex
Deze week presenteerde Diggy Dex zijn nieuwe videoclip ‘Mama (I Made It)’, waarop hij samenwerkt met RBDJAN. ‘Mama (I Made It)’ is de derde single van het aankomende album Do It Yourself. Op zaterdag 28 september is Diggy te zien in De Peppel in Zeist, op een hiphop double-bill met Skiggy Rapz.

Groove Garden releast debuut-EP op 6 oktober in Stairway to Heaven
Zondag 6 oktober releast de Utrechtse band Groove Garden zijn debuut-EP met een feestje in Stairway to Heaven. De band combineert verschillende genres tot een swingend geheel, zoals te horen in de clip voor ‘Not Impossible'.

Tweede editie voor Het Werfkelder Concert
Veel singer-songwriters dit weekend in De Kargadoor. Op vrijdag 20 september speelt Paul Batto Jr. bij Ramble On en op zondag 22 september vindt de tweede editie plaats van het Werfkelder Concert. Het Werfkelder Concert biedt akoestische optredens van talentvolle singer-songwriters in de sfeervolle werfkelder. Na de eerste editie met Emil Landman en Mariecke Borger is het deze zondag de beurt aan singer-songwriters Theo Sieben en Living Room Heroes. Het voorprogramma wordt verzorgd door violist Floor Le Coultre (winnaar titel Young Dutch Music Talent 2011) en pianist Claudette Verhulst. Kaartjes kosten 7 euro en de Kargadoor gaat om 20.15 uur open.

Clubtour PURE!SOUL!POWER!! start in Tivoli de Helling
De soul-/funk-/hiphopformatie PURE!SOUL!POWER!! werd in 2012 opgericht door zanger/componist Alex Siegers (in een ver verleden frontman van Nancy Works On Payday) en beleefde zijn debuut in een vol Tivoli. De BIGband bestaat uit zeventien muzikanten met, naast een spetterende blazerssectie, maar liefst zes vocalisten. PURE!SOUL!POWER!! speelt eigen geschreven funk & soul met een forse bijdrage van rappers. De band bestaat verder uit muzikanten die met Doe Maar, Bløf, Queax Queax Joans en anderen op de Nederlandse podia stonden. Zaterdag 28 september start de eerste clubtour van PURE!SOUL!POWER!! met een optreden in Tivoli de Helling. Hieronder een voorproefje van een optreden op Magneet Festival.