Bitebits maakt indruk op oktober-editie Club 3voor12/Utrecht Bitebits maakt indruk op oktober-editie Club 3voor12/Utrecht

The Happy Few filmt en The Doo Run Run charmeert

, Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Wijgert-Jan van As

Bitebits maakt indruk op oktober-editie Club 3voor12/Utrecht

The Happy Few filmt en The Doo Run Run charmeert

Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Wijgert-Jan van As ,

Op de oktober-editie van Club 3voor12/Utrecht mochten deze keer twee bands en een elektronische act zich presenteren aan het Utrechtse publiek. The Happy Few maakt van de gelegenheid gebruik om wat materiaal voor een videoclip te filmen en The Doo Run Run combineert pakkende liedjes met een charmante presentatie. Het hoogtepunt is echter de elektronische set van eenmansproject bitebits.

The Happy Few bestaat al sinds 2007, maar is na een wat rustigere periode aan een doorstart begonnen. Frontman Joep Geevers heeft in Kees Pouw en Victor Ulijn twee bondgenoten gevonden waarmee hij nu alweer een paar jaar samenspeelt. Naast verschillende optredens heeft dat de band al een plekje opgeleverd op de 38e Hollands Nieuwe-compilatie van 3voor12. Zonder drummer – die komt uit een doosje – speelt de band op de Club britpop met af en toe een uitstapje naar de New Wave-sound van The Cure. Hoe het optreden er vanuit het perspectief van Joep Geevers uitziet, is binnenkort te zien in de nieuwe clip van de band. Met een GoPro-camera op zijn hoofd is een deel van het optreden vastgelegd.

Roy Santiago speelde in 2011 al eens op de Club, ten tijde van zijn laatste solo-album The Great Pretender (check die plaat!). Deze editie hebben we echter een plek ingeruimd voor zijn nieuwste project, The Doo Run Run. Het vijftal maakt lekker rammelende lo-fi popliedjes die bij voorkeur niet te lang duren. Een deel van de kracht zit hem in de presentatie van Santiago die tegelijkertijd performer, provocateur, verteller en charmeur is. Mede door de uit zijn eigen leven gegrepen thema’s van de liedjes heeft hij wel iets weg van een antiheld. In dat licht is het eind van de show wel grappig: The Doo Run Run mag nog een toegift spelen. Geen probleem volgens Santiago, “al onze liedjes duren maximaal twee minuten”. Doordat de drummer zijn snare moet vervangen zijn de twee minuten al bijna opgebruikt voordat er een noot gespeeld is.

Hoogtepunt van de avond is echter bitebits, het elektronische eenmansproject van Sander Klijn. Waar hij op soundcloud nogal experimenteel uit de hoek komt, verzorgt hij op de Club een harde, energieke en dansbare set. Na een enigzins stroef begin krijgen zowel de bezoekers als hijzelf er steeds meer zin in. Jammer genoeg trekt de set vooral puristen maar voor iedereen die er niet meer was: bitebits, onze Selecteert van de maand oktober en binnenkort gegarandeerd te zien op een ander podium in Utrecht.

Tussen de optredens door verzorgt Novack een fijne dj-set in het café van dB’s waarin naast nieuwe en oude indie-hits ook een paar mooie guilty pleasures langskomen.

Gezien: Club 3voor12/Utrecht met The Happy Few, The Doo Run Run, bitebits en Novack dj’s, donderdag 31 oktober 2013 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht