Tourverslag Pravini ‘US Tour 2013’ Tourverslag Pravini ‘US Tour 2013’

Een succesvolle introductie van Pravini's album Diaspora in New York en Los Angeles

, Tekst en foto’s: Pravini

Tourverslag Pravini ‘US Tour 2013’

Een succesvolle introductie van Pravini's album Diaspora in New York en Los Angeles

Tekst en foto’s: Pravini ,

Donderdag 18 april vertrekt de in Utrecht woonachtige hiphop/soulzangeres Pravini naar Amerika voor een tour langs New York en Los Angeles. Met negen optredens en drie interviews heeft ze haar album Diaspora geïntroduceerd, waarvan single ‘Armed & Sexy’ inmiddels door verschillende radiostations is opgepikt. Voor 3voor12/Utrecht houdt Pravini een tourdagboek bij.

19 april 2013: Arlene’s Grocery, New York
Een dag na aankomst in New York gaan we met vlinders in onze buik naar onze eerste gig bij Arlene's Grocery. Tijdens de soundcheck worden we echter geconfronteerd met een uitdaging: de adapter van de SPD (elektronische drums) doet het niet! Het blijkt dat de adapter van de SPD niet de juiste voltage heeft voor het Amerikaanse geluidssysteem. Tien minuten voor ons optreden moet de drummer Rakesh dus switchen van de SPD waar hij de afgelopen maanden mee gerepeteerd heeft, naar een akoestisch drumstel dat daar aanwezig is. Gelukkig is Rakesh ontzettend flexibel en zijn we zo op elkaar ingespeeld dat het optreden goed gaat. Ondanks de grote uitdaging is het wel een leuk optreden. Ik heb erg genoten, maar morgen gaan we wel meteen op zoek naar een nieuwe adapter!

21 april 2013: The Village Underground, New York
Vandaag spelen we kort, maar krachtig in The Village Underground. Ik heb geen flauw idee wat ik kan verwachten, maar gezien de lange rij voor de club kan het alleen maar goeds beloven. Rond 22.00 uur begint de showcase en tegen die tijd is de club bomvol. Ik ben de eerste artiest en mag net als alle andere artiesten één nummer spelen om mezelf te laten zien. Rakesh speelt op de akoestische drums en ik op de piano van de toetsenist. Er is geen tijd voor een soundcheck, alleen even snel de drums en piano aanvoelen, mic checken en spelen. Meteen al na de eerste paar noten voel ik de enthousiaste energie van het publiek. Ook zie ik de overige muzikanten op het podium met hun hoofden meeknikken op de maat. Na de eerste verse hoor ik de andere toetsenist meespelen en valt ook de bas in. Tegen het einde van het nummer speelt de hele band mee! The Village Underground is één van de vetste veneus die ik tot zover heb meegemaakt, een geweldige avond!

22 april 2013: Parkside Lounge, New York
De Parkside Lounge is een leuke venue op East Houston met een gezellige sfeer. Helaas is de maandagavond om 22.00 uur niet de beste dag om nog te spelen. Het is niet de meest inspirerende gig, maar wel leerzaam. We hebben inmiddels ook een transformator gevonden om het voltage om te zetten naar de Amerikaanse stroom voor de SPD. Dus de SPD doet het gelukkig weer!

23 april 2013: Channel Zero Radio Show, Montclair
Vandaag heb ik mijn eerste radio-interview met WMSC Radio in Montclair, New Jersey in de Channel Zero Radio Show. Dj Dee doet samen met zijn mede-dj Ryan gedurende 2,5 uur een uitgebreid interview en vraagt me van alles over de totstandkoming van het album tot aan mijn perspectief op relaties. De sfeer is ontzettend relaxed en het leuke is dat hij na elk interviewsegment een track van mijn album draait. Rond 00.30 uur 's nachts nemen we afscheid en keren we terug naar New York.

24 april 2013: Atlantic City High School, Atlantic City
Wat is vandaag een geweldige dag dankzij de geweldige mensen van Atlantic City High School! Rond 12.15 uur worden we aangekondigd voor ongeveer 150 enthousiaste studenten in de zaal die ons met luid gejuich ontvangen. De jongeren zijn ontzettend enthousiast en de energie is zo goed! Het voelt zo natuurlijk en ontspannen aan dat Rakesh en ik ook veel improviseren. Rakesh speelt een beat op de SPD, waarop ik begin te dansen en een aantal studenten uitnodig om op het podium mee te dansen. Er is één student die mij vraagt of ik Hindi kan zingen, waarop ik antwoord met een klein stukje van ‘Tu Meri Zindagi Hai’. Daarna volgt een jongen die in het Spaans begint te rappen op een beat van Rakesh. De interactie met de jongeren is geweldig! Na de show volgt een radio-interview en akoestische set op WAJM Radio, het radiostation van Atlantic City High School. Vandaag is echt een dag die ik nooit zal vergeten!

25 april 2013: WKRB Radio, Brooklyn
Vandaag mijn laatste interview in New York op WKRB Radio in Brooklyn, wat deel uitmaakt van Kingsborough Community College. Dj Bizzy Mizz is ook erg gezellig, het voelt meer alsof ik met een oude vriend praat dan met een radio-dj. Op de een of andere manier beginnen we over de kerstklassieker Home Alone, spreken we vervolgens over talentenshows en eindigen we bij een keuze tussen Bruno Mars en Alicia Keys. Na het interview is het meteen door naar het vliegveld om de vlucht naar LA te pakken, op naar Californië!

27 april 2013: Viento Y Agua, Long Beach
Vandaag krijg ik een déjà vu, wanneer blijkt dat de keyboard het niet doet. Blijkbaar is er iets gebeurd tijdens de reis van NY naar LA. Balen! Back-up-plan: een oude ongestemde piano met een paar toetsen die het niet doen. Het is de enige optie. Gelukkig is het publiek gezellig en relaxed en is het uiteindelijk een leuk optreden. Onze missie voor de volgende gig: nieuwe keyboard vinden!

29 april 2013: The Coffee Gallery Backstage, Altadena
We hebben de keyboard niet kunnen fixen, maar gelukkig wel een tijdelijke keyboard kunnen huren voor een betaalbare prijs. Nu dat is geregeld kunnen we ons focussen op het optreden in The Coffee Gallery. Een bijzondere gig, omdat we voor deze avond mogen openen voor de Nederlandse Rock & Roll band Tjendol Sunrise. Het leuke is dat Marc, gitarist en zanger van Tjendol Sunrise, ons voor twee nummers vergezelt op het podium. Na onze set is aan ons ook de eer om mee te doen met een aantal van hun nummers. Rakesh doet mee op de SPD tijdens het nummer ‘Wonderland’ en ik zing mee met het nummer ‘Hound Dog’. De rest van de avond genieten we van de swingende live show van Tjendol Sunrise.

30 april 2013: Tommy’s Place, Los Angeles
Een nieuwe dag, een nieuw optreden, vandaag in Tommy's Place op de University of Southern California (USC). Het is vanavond "one dollar beer night". De zaal staat dus vol met jongeren die volgens de wet nog niet mogen drinken, maar die avond dus wel bier voor één dollar mogen kopen. De aandacht van de studenten is dus niet helemaal gericht op de muziek… Maar gelukkig hebben we een uptempo-set van een half uur, waar het publiek wel goed op reageert. Na de show nemen twee vrienden uit LA ons mee naar een taco truck om wat te gaan eten. Volgens hen een authentieke Los Angeles-ervaring en voor ons een mooie afsluiting van de avond!

1 mei 2013: Monster Music Fest en Kpoet Radio, Los Angeles
Vandaag staan twee gigs en een interview op de agenda. Het eerste optreden is op het Monster Music Fest op Whittier College, georganiseerd door Kpoet Radio. Leuk aan deze gig is dat het in de openlucht plaatsvindt. Na het optreden ga ik meteen door naar Kpoet Radio voor een interview met dj Jonathan over mijn tour en muziek. Na Whittier College rijden we door naar de Tribal Cafe waar we deelnemen aan een open mic showcase. Dit optreden is totaal anders, aangezien de avond helemaal gevuld is met stand up comedians en wij de enige muzikanten zijn. Het was een korte, maar krachtige akoestische set, waarna we met een voldaan gevoel weer terug naar het hotel keren.

2 mei 2013: KCSX Radio, Los Angeles
Na het optreden bij Tommy’s Place afgelopen dinsdag kan ik vandaag terugkeren naar USC om een radio-interview te doen met KXSC Radio, dat onderdeel uitmaakt van de universiteitscampus. Dj Dr. Moreau host elke donderdagavond om 23.00 uur zijn show Dr. Moreau’s Island en vandaag mag ik langskomen om meer over mijn muziek en tour te vertellen en om drie nummers live te spelen in de studio. Dit is alweer het laatste radio-interview van de tour, morgen de laatste gig in San Diego!

4 mei 2013: Rhapsody Concert Series, San Diego
Rhapsody Concert Series vindt plaats in Vision Pulse Event Lounge in San Diego, een mooie, intieme en gezellige venue. De sfeer zit er goed in en de line-up van de avond is ontzettend leuk. Er is onder andere een gospelkoor van vier geweldige zangeressen, Higher Authority, en een super getalenteerde dichteres, Just Jewel. Het zijn allemaal artiesten met een boodschap, met positieve energie en met heel veel passie. Wij mogen deze leuke avond afsluiten als headliner. Al tijdens het eerste nummer zie ik de hoofden in het publiek meebewegen op de maat. Dat gaat gedurende onze hele set door, op een gegeven momenten hoor ik de mensen zelfs meezingen met ‘Can't Explain the Funk/Blame it on the Boogie’. Ik had me wat dat betreft geen betere afsluiter van de tour kunnen wensen!
 

Op de site van Pravini vind je een uitgebreid verslag in het Engels van de US tour.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht