Kort Utrechts Popnieuws Week 22 Kort Utrechts Popnieuws Week 22

Nieuws over onder meer Jesus & the Christians, Music is Hot!, Le Voyage Excentrique, Woot! Woot! Woolf, Café De Stad en deBeschaving

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 22

Nieuws over onder meer Jesus & the Christians, Music is Hot!, Le Voyage Excentrique, Woot! Woot! Woolf, Café De Stad en deBeschaving

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een bomvolle editie met onder andere nieuws over Jesus & the Christians, Music is Hot!, Le Voyage Excentrique, Woot! Woot! Woolf, Café De Stad en deBeschaving.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl


Jesus & the Christians redt kinderen in Afrika
"Als je mijn Jesus & the Christians liedje deelt red je 34 kindjes in Afrika!" Wie zijn wij om daar nee tegen te zeggen. Zeker wanneer het nummer, ‘Copyright Kills Kids In Africa’, ook nog eens een hitgevoelig nummer met een uitermate inventieve clip is. Delen dus!


Music is Hot! met o.a. The Subhuman
De Kargadoor kent al terugkerende muziekavonden als Lo Friday en Ramble On maar met Music is Hot! lijkt er nog een nieuwe avond bij te komen. Vooralsnog is niet duidelijk of dit een eenmalig iets is of dat we te maken met de start van een reeks. Maakt verder ook niet uit. (Deze) Vrijdag 31 mei spelen er drie bands in de intieme werfkelder van de Kargadoor. Rode draad is dat het soloprojecten zijn van muzikanten die je kunt kennen uit Utrechte bands. Allereerst The Subhuman, langlopend eenmansproject van I Am Oak-bassist en Lost Bear-gitarist Stefan Breuer. Holden Gunmond is een soloproject van Jacco van Elst, die je misschien wel kent van This Leo Sunrise en The Fire Harvest. Maurits Hagemans van We Love People in Bearsuits maakt improv folk onder de naam Cries and Whispers.


Amersfoortse rapper Rob de Mic gaat de strijd aan met honkbaldames
De Amersfoorste rapper Rob de Mic viert de eerste zeldzame lentedagen met zijn nieuwe single ‘Winning’. Rob ging de uitdaging aan van de dames van honkbalteam BSC Quick, maar of hij ze bij kan benen, met zijn conditie? Dat antwoord en meer zie je in de video hieronder.


Tweede editie van Le Voyage Excentrique in Winkel van Sinkel
Vrijdag 31 mei ga je tijdens Le Voyage Excentrique met AVANT_GARDE op safari! Naar verluid wordt alles uit de kast getrokken om al je zintuigen te prikkelen. In de Voodoo Jungle staan William Kouam Djoko, Eric de Man, Bergmann en Dennis Williams. In de dierentuin kun je kijken naar Ron Wilson (Watergate, DE), L'Atelier, Aurelio Iuliano en Thom Hoeben. Hieronder een korte impressie van de eerste editie.


Zomerse reggae op allerlaatste editie van Soesterberg Live
Op zaterdag 8 juni komt er een einde aan drie jaar live-muziek in Soesterberg. De vrijwillig werkende organisatie kan de hoeveelheid werk die er voor nodig is om Soesterberg Live te laten plaatsvinden niet langer combineren met hun reguliere werk en privéleven. Op de laatste editie geeft Soesterberg Live met een optreden van de Utrechtse Reggae/Dubband Independent Intavenshan een startschot voor de zomer. Ja, er mag gedanst worden! De avond wordt geopend door Blame it on the Drummer, een jonge band die blues, rock een beetje funk en reggae speelt. Soesterberg Live begint om 21.00 uur in sportcafé Time Out en kaartjes kosten 5 euro. Meer informatie is te vinden op www.soesterberg-live.nl en Facebook.

Nieuwe clip voor Daniel Versteegh
Daniel Versteegh heeft deze week een clip uitgebracht voor het nummer 'How We Were Young'. De video is 23 maart in de Helling opgenomen tijdens de releaseshow van zijn debuutalbum Metanoia (lees hier het verslag). Zondag 2 juni speelt Versteegh ook op de Culturele Zondag Vocaal Kabaal. Met een aantal andere Utrechtse singer-songwriters staat hij tussen 13.00 en 17.00 uur in Paushuize. Versteegh speelt om 15.30 en 16.30 uur.

Café De Stad 14 jaar!
Binnenkort bereikt café De Stad alweer de mooie leeftijd van veertien jaar. Dat wordt gevierd op zondag 9 juni met een optreden van Tommy Ebben en Miss Twist die plaatjes komt draaien. De deuren van De Stad gaan om 15.00 uur open. Gefeliciteerd!

Line-up deBeschaving compleet
De line-up van festival deBeschaving is rond. De headliners van het ontdekkingsfestival in de Botanische tuinen van Utrecht waren al een tijdje bekend maar met Knalland, Sunday Sun, Adam & the Relevants en A Polaroid View zijn er nog een paar bands met lokale wortels bijgekomen. Naast het muziekprogramma biedt deBeschaving nog veel meer zoals een wetenschapsprogramma, geprogrammeerd door de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ook de Vrede van Utrecht en Vers Vermaak dragen met een eigen podium bij aan de festivalprogrammering, en er is een 3FM Serious Talent stage. DeBeschaving vindt plaats op zaterdag 6 juli van 11.30 tot 23.00 uur. Meer informatie op de www.debeschaving.nl.

Mooie line-up voor nieuwe editie Woot! Woot! Woolf
Fijn, die line-up van de nieuwe editie van Woot! Woot! Woolf. Een tweedaagse deze keer (op 13 en 14 juli) - net als de vorige als we het ons goed herinneren - dus je kunt ook blijven slapen in het Stayokay in Bunnik (bijna Utrecht!). Zaterdag spelen Wolf in Loveland, Wolvon, het Belgische Soldier’s Heart, H-Sik en draait Shakalaka Boom Boom. Zondagochtend wordt je wakker met Fablewright en Homemade Empire. Landschapslumen verzorgt de visuals. Kaartjes kosten €12,50 (zaterdag) of €22,50 (zaterdag & zondag incl. overnachting en ontbijt). Meer informatie op Facebook.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht