Kort Utrechts Popnieuws Week 21 Kort Utrechts Popnieuws Week 21

Met o.a. EXF, IBB-Fest, de Kargadoor, Inner City Grit, Sofie Letitre en Kraft festival.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 21

Met o.a. EXF, IBB-Fest, de Kargadoor, Inner City Grit, Sofie Letitre en Kraft festival.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een bomvolle editie met onder andere nieuws over EXF, IBB-Fest, de Kargadoor, Inner City Grit, Sofie Letitre en Kraft festival.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

28, 29 en 30 mei EindeXamenFestival Herman Brood Academie met o.a. Mister and Mississippi
Dat Mister and Mississippi is ontstaan uit een bandproject op de Herman Brood Academie is inmiddels wijd en zijd bekend. Maar studeren aan deze academie  betekent ook dat je na drie jaar moet afstuderen als professioneel artiest, manager of podium- en studiotechnicus. De artiesten zwaaien af met optredens op het jaarlijks terugkerende driedaagse EindeXamenFestival EXF in EKKO. Op het festival staan singer-songwritersbands en danceproducers. Tussen de lichting die dit jaar afstudeert, bevinden zich onder meer Mister and Mississippi, WOOT (In 2011 winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie alternative/rock), Mary Fields, Nebraska Jones. Het EindeXamenFestival van de Herman Brood Academie vindt plaats in EKKO op 28, 29 en 30 mei en is gratis toegankelijk.

Speel jij deze zomer met jouw band op het IBB-fest?
Deze zomer vindt er weer een nieuwe editie plaats van IBB-Fest, het jaarlijkse festival op het studentencomplex IBB in Utrecht. Ook dit jaar organiseert het IBB-Fest een bandwedstrijd voor Utrechts talent. Elke band kan meedoen door een kort filmpje te maken en dat voor 30 juni naar de organisatie te sturen. Die zet de filmpjes vervolgens op hun Facebook-pagina. De inzending die tussen 1 en 14 juli de meeste likes krijgt, wint de plek op het IBB-fest 2013. Meer informatie vind je hier.
 
De Kargadoor gaat vernieuwen
Al sinds de jaren zestig is de Kargadoor een unieke plek in Utrecht. Waar ooit de eerste milieudemonstraties ontstonden, worden nu sfeervolle en laagdrempelige culturele activiteiten georganiseerd zoals Lo Friday, Ramble On en debatprogramma Limes030. Deze zomer gaat de Kargadoor twee maanden dicht om het complex aan de Oudegracht een eigentijds gezicht te geven. Om dit te realiseren is een crowdfundingsactie begonnen via Voor de Kunst. Met deze actie wil de Kargadoor, dat zonder subsidie werkt, 5000 euro ophalen om de entree te transformeren tot een gezellige ontmoetingsplek, ruimte om te flexwerken en na te praten en te borrelen na een cultureel avondje. Met deze noodzakelijke aanpassingen wil het centrum meer omzet genereren om nog meer culturele activiteiten te kunnen organiseren.

De Kargadoor: Podium voor iedereen from voordekunst on Vimeo.


Vijf jaar Inner City Grit records label party
Op vrijdag 7 juni kun je in ACU terecht voor een feestje ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van DIY-platenlabel Inner City Grit Records, dat oorspronkelijk uit Bristol komt, maar tegenwoordig vanuit Utrecht opereert. Zo divers als de muziek die dit label uitbrengt, is ook het aanbod aan artiesten dat deze avond de revue passeert. Inner City Grit werkt daarbij samen met het Utrechtse DIY-collectief Pollination, dat al geruime tijd avonden verzorgt in ACU. Op het programma staan de Rotterdamse singer-songwriter The Weak And The Strong, de Utrechtse stonerrockformatie Container, gedichten van Body Mass Index (van het collectief R.A.U.), het Noord-Hollandse waverock gezelschap WaveZero en de zwoele dub-en reggaeklanken van Independent Intavenshan. Bovendien draait dj The Are van MerWeRadio uit Sliedrecht nog fijne dansplaatjes na de bands. De deur gaat om 21.00 uur open en de entree is een donatie tussen 4 en 8 euro.

Amersfoorts festival Dias Latinos gaat dit jaar niet door
Festival Dias Latinos in Amersfoort vindt dit jaar niet plaats. In een persbericht meldt het bestuur dat het dit besluit met veel spijt neemt maar dat er dit jaar, na zestien opeenvolgende succesvolle jaren, onvoldoende financiële middelen waren om het festival op een verantwoorde en aanvaardbare wijze te kunnen organiseren. Door het economische klimaat vinden bedrijven het veelal niet verantwoord om het festival financieel te ondersteunen. Daarnaast heeft volgens het bestuur het besluit van de Gemeente Amersfoort om het festival de komende drie jaar niet te subsidiëren, bij bedrijfsleven en particulieren de vraag doen rijzen welk belang het festival nog voor de stad heeft en of een mogelijke bijdrage van de sponsoren nog op waarde geschat zou worden. Het bestuur beraadt zich over de mogelijkheden hoe het festival in de toekomst alsnog kan worden georganiseerd.

Kraft nieuw festival in Amersfoort
Terwijl er met Torenpop en Dias Latinos festivals in Amersfoort ophouden, schieten er ook weer nieuwe uit de grond. Kraft is er zo een. Een nieuw festival van de mannen van Het Klassiek waarop ‘lokaal vakmanschap gepaard gaat met de fijnste elektronische muziek’. Kraft vindt plaats op 27 juli op het grasveld aan de Mijnbouwweg en op de line-up staan onder meer Bart Skils, Nuno Dos Santos, Tom Ruijg, Detroit Swindle, Hauk ’n Baum (live), Jurwin Abbo (live), Luna Ludmila, Trish Former Friends, Matze & Lamdini, Jochem Hamerling en Tim Roscoe.

Nieuwe video Diggy Dex: ‘Vannacht Nog’
Rapper en producer Diggy Dex is druk bezig met het afronden van zijn vierde album Do It Yourself, dat later dit jaar zal verschijnen. Na de eerste gelijknamige single van het album is hier single nummer twee, 'Vannacht Nog'.

 


Officiële video voor ‘Back Where We Come From’ van Sofie Letitre
Dat Sofie Letitre live sterk uit de hoek kan komen hebben we onder andere kunnen zien op de Nieuwjaarsduik-editie van Club 3voor12/Utrecht. Goede keuze dan ook om nieuwe single ‘Back Where We Come From’ in een liveversie uit te brengen.


Vrijdag 7 juni vierde editie van Elevator Sessions
Vrijdag 7 juni 2013 vindt voor de vierde keer het festival Elevator Sessions plaats op het studentencomplex Tuindorp-West in Utrecht. De liften, hallen, galerijen en enkele woningen van de studentenflats worden omgetoverd tot kleine podia waar ruim dertig, vooral muzikale, acts optredens verzorgen. Waar de programmering in de voorgaande jaren vooral uit singer-songwriters bestond, staat er deze editie een breed scala aan muziekstijlen. Ook wordt er weer samengewerkt met verschillende organisaties. In de speciaal daarvoor ingerichte Staplab-lift vinden de hele de avond miniconcerten plaats. Een geheel ander geluid zal dit jaar klinken door de samenwerking met Stichting Gaudeamus die een studentenwoning in een flat van het studentencomplex zal hosten. In het zogenoemde ‘Gaudeamushuis’ staat een selectie van jonge componisten, waaronder Aart Strootman, Maarten Vos en Custom Made Music. Verder zullen onder meer verborgenBende, Kern Revolutionaire Zaken, Men of Mega, Let's Go Eskimo, Marieke Rijneveld, Bibliothèque Érotique, Stillwave, Awash, Leeuwenhart, Giuseppe Valenza van Bodypolitics (solo) en Skere Heren optreden. Wellicht zijn er ook een aantal adhoc-optredens. Om te ervaren hoe de hiërarchie tussen muzikant en luisteraar wordt doorbroken, zul je zelf langs moeten komen!

Summer Darkness op zoek naar Dark Minded kunstenaars/creatievelingen
Heb je wat met de Dark Underground en houd je je bezig met video, schilderen, beeldhouwen, handvaardigheid of 3D-kunst? Dan is deze oproep misschien wat voor jou. Summer Darkness is op zoek naar kunstenaars en creatievelingen die creaties maken binnen het Dark Underground-thema en tijdens het festival willen exposeren. Interesse? Meer informatie hier.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht