Weekagenda week 13

Pollination @ ACU, Andy Burrows, Club 3voor12/Utrecht, The Mad Trist, Broeder Dieleman, Janne Schra

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Terwijl we op weg zijn naar misschien wel het koudste paasweekend sinds eeuwen is het goed om je op te warmen met fijne muziek. Tussen onze muzikale tips van deze week zitten vast wel een paar die ieder op hun eigen manier het bloed sneller doen stromen en de lichaamstemperatuur daarmee een aangename tinteling geven.

Wat: Pollination @ ACU
Wie: Monsters Build Mean Robots (UK) + The Brave (NL)
Wanneer: woensdag 27 maart 2013 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Waarom:
Woensdag is er een nieuwe editie van Pollination @ ACU met twee stevige bands. Het Engelse Monsters Build Mean Robots is één van de betere shoegaze/postrock-bands van dit moment. De nummers zijn gevoelig, melancholisch en orkestraal gearrangeerd met een prachtige zang. Ook op het programma staat The Brave uit Utrecht met een afgewogen mix tussen melodieuze punkrock en rock ‘n roll. Lees hier hoe de mannen van The Brave vertellen over hun nieuwe EP Lift the Curtain.


Wie: Andy Burrows instore
Wat: melancholieke poprock
Wanneer: donderdag 28 maart 2013 (18.00 uur)
Waar: Plato
Schade: gratis

Waarom:
Dit kon wel eens een gekkenhuis worden. Voormalig Razorlight-drummer Andy Burrows speelt op dit moment bij We Are Scienists en maakt deel uit van Smith & Burrows, maar vindt ondertussen ook nog even de tijd om een soloalbum uit te brengen. Dat hij populair is, blijkt wel uit het feit dat zijn concert verplaatst is van Tivoli de Helling naar Tivoli Oudegracht, en die laatste is ook al (bijna) uitverkocht. Desondanks doet Burrows doodleuk nog even een akoestische instore in Plato. Dat wordt proppen denken we, maar wel erg leuk.

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Double G, The Frowning Clouds, My Blue Van en Kids With Guns dj-set
Wanneer: donderdag 28 maart 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Waarom:
Na een mooie 75ste editie in februari, trekken we de laatste donderdag van maart uiteraard weer door met vers, muzikaal talent. De Club is van alle markten thuis en er is deze keer weer een diverse line-up samengesteld van regionaal, nationaal en zelfs internationaal talent! We gaan 28 maart in dB's van downtown naar Down Under met Double G, The Frowning Clouds en My Blue Van. De uitgebreide aankondiging vind je hier.


Wie: Broeder Dieleman + Saint Helena Dove
Wat: Zeeuwse singer-songwriters
Wanneer: vrijdag 29 maart 2013 (20.00 uur)
Waar: De Inspiratieboot, Amersfoort
Schade: € 7,50

Waarom:
 We zagen Broeder Dieleman afgelopen mei voor het eerst tijdens Le Mini Who? en waren erg onder de indruk van zijn eerlijke, in het Zeeuws dialect gezongen, nummers. Sindsdien heeft hij getekend bij het Utrechtse label Beep! Beep! Back up the Truck waar zijn debuutalbum Alles is IJdelheid verscheen. Ook oogstte hij de afgelopen maanden veel lof met zijn concert in EKKO en zijn optreden tijdens de laatste editie van Le Guess Who?. Iedereen die dat gemist heeft of meer wil, kan vrijdag terecht in Amersfoort. Daar treedt Broeder Dieleman op in De Inspiratieboot. Veel intiemer zal je het misschien niet krijgen. Het voorprogramma is de, ook uit Zeeland afkomstige, talentvolle singer-songwriter Saint Helena Dove.

Wie: The Mad Trist + Mol
Wat: rock
Wanneer: vrijdag 29 maart 2013 (20.00 uur zaal open)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
Met het, door Torre Florim van De Staat geproduceerde, debuutalbum Pay The Piper meldde The Mad Trist zich in één keer in de top van het Nederlandse club- en rockcircuit. De stomende rock met hier en daar invloeden van Belgische bands als dEUS en Millionaire, deed het zowel goed in de zalen als op de festivals. Afgelopen maand is het tweede album, Animals & Acrobat, verschenen. Vrijdag gaan ze in EKKO laten zien dat ze nog steeds een niet te missen band zijn. En om 15.00 uur doet de band een instore bij Plato.


Wie: Janne Schra + Lucas Hamming
Wat: subtiel
Wanneer: zondag 31 maart 2013 (19.30 uur zaal open)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 13

Waarom:
Tot een paar jaar geleden struinde Janne Schra met haar band Room Eleven elk jazzfestival in binnen- en buitenland af. Daarna ging ze verder als de wat experimentele Schradinova. En nu is ze ‘af’, zoals ze zelf zegt. Schra’s nieuwe nummers klinken lichtvoetiger dan de liedjes die ze maakte als Schradinova. Breekbaar en warm, vertellend en boeiend, maar nooit eendimensionaal. Zondag staat ze in Tivoli Oudegracht met in het voorprogramma Lucas Hamming. Een prima paasprogramma!