Aaumffie ging wild in De Kelder!

Een nieuwe lente, een nieuw seizoen voor Amersfoort om wild te gaan!

Tekst: Dorrit Dellen & Hilde Rikken / Foto's: Robin van der Ploeg ,

3voor12/Utrecht was donderdag 21 maart in poppodium De Kelder om verslag te doen van de releaseparty van hiphopduo Aaumffie. Mocht het je zijn ontgaan, een kleine opheldering: Aaumffie is een roodharig hiphopduo dat bestaat uit Jorno en Stomp uit de keistad, Amersfoort. Twee ontzettend gedreven jongens die al vele prijzen hebben gewonnen en op weg zijn naar nationaal succes. Hierbij is hun doel om vooral goede shows neer te zetten en het publiek helemaal wild te laten gaan. En dat hebben ze donderdag zeker bewezen.

De avond begon al goed met de voorprogramma's Luie Jongens en Jae Fly; hiphoppers die op zichzelf ook zeker de moeite waard zijn. Hierna ontstond er een immense dancebattle waar nog dagen over na te praten was en waar zelfs De Kelder van stond op te kijken. Precies zoals Aaumffie had gehoopt was het publiek flink opgewarmd. Toen de jongens opkwamen en de eerste beat werd ingezet, ging het publiek dan ook helemaal los. Aaumffie bewees in de eerste paar minuten al dat ze er voor gingen. De combinatie van ijzersterke tekst en beats van een verrassend hoog bpm werkte goed (complimenten ook voor dj Felix Marks).

Voordat de mixtape uitkwam kon Aaumffie nog wat onzeker en terughoudend overkomen, maar daar is nu niks meer van te merken. De jongens hebben zich een half jaar teruggetrokken om zich volledig te kunnen concentreren op de mixtape. Ze willen resultaat boeken en zijn als het ware hun eigen kritische toeschouwers die hun muziek helpen te verbeteren en zo tot iets te komen wat echt perfect zal moeten gaan klinken. Dat is moeilijk, maar Aaumffie lijkt het redelijk te lukken.

Jezelf overtreffen en de zaal platspelen, dat leken twee ingrediënten voor deze onvergetelijke avond. De reacties van het publiek waren goed. Mensen vonden de releaseparty erg vernieuwend, uniek in Amersfoort en zeker voor herhaling vatbaar. Zo zei iemand: "Als dit een maandelijkse clubavond zou zijn, dan zou ik elke keer komen!" En dat is ook wat Aaumffie wil, meer en meer optreden en successen boeken. Wij zijn het allemaal over één ding eens: Aaumffie gaat groot worden in 2013! 

 

Gezien: Aaumffie, donderdag 21 maart 2013 @ De Kelder, Amersfoort