Weekagenda week 31

Maximum RnR, Vic Ruggiero, Club Rivièra, Rolo Tomassi, Warm Soda

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Hoewel het hartje zomer is, lijkt dB’s even uit de siësta ontwaakt. Het podium zet voor de tuisblijvers zomaar een heel mooie week neer met Maximum RnR (woensdag), Rolo Tomassi (zaterdag) en Warm Soda (zondag). Zondagmiddag kun je er ook al terecht voor de outlaw-country van Lucky Tubb. Op donderdag bevelen we van harte de show van Vic Ruggiero in de Spiegelbar aan en dansen doe je op vrijdag bij Club Rivièra!

Wie: Maximum RnR + Babyface Nelson + El Camaro
Wat: Rock ‘n Roll, maar dan niet van het zachte soort
Wanneer: woensdag 31 juli 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom:
Het is woensdag en dat betekent knallen! Het Canadese Maximum RnR brengt al meer dan 10 jaar harde rock ’n roll waarmee ze langs de grenzen van punk, metal en hardcore schuren en daar soms overheen gaan. Ze willen eigenlijk maar één ding: plezier hebben met de muziek die ze maken. En dat is precies wat ze woensdag in dB’s gaan doen. Support komt van lokale rock ’n roll-helden Babyface Nelson en El Camaro.

Wie: Vic Ruggiero
Wat: blues en rock ‘n roll
Wanneer: donderdag 1 augustus 2013 (20.30 uur)
Waar: Spiegelbar Tivoli
Schade: € 10

Waarom:
Behalve de spil van de New Yorkse skaband The Slackers houdt Vic Ruggiero er ook al jaren een mooie solo-carrière op na. Daarin speelt hij doorleefde blues en rock ’n roll-nummers die goed passen bij zijn rauwe stem. Tekstueel laat hij zich inspireren door schrijvers en dichters uit de Beat-generatie. Dat alles gecombineerd met Ruggiero’s sterke podiumpresentatie is dit een avond waar we nu al naar uitkijken.

Wat: Club Rivièra
Wie: Young Marco (Rush Hour), Casper Tielrooij (Dekmantel)
Wanneer: vrijdag 2 augustus 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 5

Waarom:
Ook deze zomer kun je elke vrijdag terecht in Tivoli Oudegracht voor Club Rivièra, de clubavond die je de festivalsound van 2013 brengt. Je krijgt disco, house, uk garage, electro, maar ook indie, waarbij elke editie door een andere partner wordt gehost. Vanavond is het de beurt aan Cultfarm, dat Young Marco (Rush Hour) en Casper Tielrooij (Dekmantel) presenteert.

Wie: Rolo Tomassi + Black Box Red
Wat: mathcore
Wanneer: zaterdag 3 augustus 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom:
“Wordt het hard?”, vraagt een bekende TV-presentator dan altijd. Ja, het wordt hard. Maar ook snel. Rolo Tomassi is namelijk één van de beste mathcore-bands die er zijn. Zomaar op een zomerse zaterdag in dB’s met support van het Belgische The Zygoma Disposal en het ook al zo harde Black Box Red uit ons eigen Nederland.

Wie: Warm Soda
Wat: garage
Wanneer: zondag 4 augustus 2013 (20.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Waarom:
Was je erbij een paar weken geleden in EKKO? Dan wil je Warm Soda nog een keer zien. Was je er niet bij? Dan wil je dit niet missen. Gratis en voor niks en de BBQ en Biergarten zijn open!!! Op voorhand al de show van dit weekend.