#SD13: Reisje terug in de tijd in de Spiegelbar

De jaren ’80 zijn nooit ver weg bij de vier bands in de warme bovenzaal

Tekst: Joost Schreurs / Foto's: Eric Duijvestijn ,

De derde en laatste festivaldag is voor de bezoekers niet altijd de makkelijkste. De benen voelen zwaar aan vanwege het vele staan, dansen en lopen en het hoofd laat merken dat de alcoholinname misschien toch wat hoger dan normaal was de afgelopen twee dagen. Gelukkig is er op zondagmiddag de Spiegelbar: een ideale loungeplek voor wie rustig wat wil hangen, een biertje drinken en van bandjes genieten. Maar ook voor wie nog energie heeft, valt er nog genoeg te dansen met bands als Legend, Sixth June, Lebanon Hangover en Hidden Place.

De vier bands die zondagmiddag in de Spiegelbar staan geprogrammeerd zijn muzikaal erg divers, maar hebben toch één ding gemeen: ze halen hun muzikale inspiratie uit de new wave, electro en post-punk van de jaren ’80. Het middagje Spiegelbar voelt dan ook als een reis terug in de tijd naar de jaren waarin Depeche Mode, New Order, The Cure en The Sisters Of Mercy de dienst uitmaakten. Een fotoverslag.

Gezien: Legend, Sixth June, Lebanon Hanover, Hidden Place @ Summer Darkness 2013, zondag 28 juli 2013, Tivoli Spiegelbar