#SD13: De Summer Darkness follow-up met Ronny

Bijpraten met 3voor12/Utrechts favoriete goth

Tekst & Video: Renate van Roosmalen & Kevin Johannes ,

Achter de extravagante outfits op Summer Darkness gaan verrassende verhalen schuil. Wie kan bijvoorbeeld de ontwapenende Weertse cybergoth Ronny van vorig jaar vergeten? Zou hij de liefde hebben gevonden? Nieuwsgierig zochten we hem op. Onze timing had niet beter kunnen zijn.

Dat je niet op het uiterlijk moet oordelen, wisten we natuurlijk al lang. Maar een bepaalde indruk laat iemands buitenkant wel degelijk achter, zeker wanneer die buitenkant bedekt is met zwart leer, zilveren spikes en neon kunststof. Hoe verfrissend was het dan ook om vorig jaar op Summer Darkness kennis te maken met Ronny, een trotse cybergoth uit het Limburgse Weert. Paraderend over het Domplein, vertelde hij ons openhartig over de moeizame verhouding met zijn conservatieve, gelovige ouders en zijn zoektocht naar een meisje om het ouderlijk huis mee te ontvluchten. Onder de indruk van de ontwapenende kwetsbaarheid achter de zwart-met-neon façade, sloot de 3voor12/Utrecht-redactie Ronny onmiddellijk in hun harten. Meer dan eens dachten we in het afgelopen jaar aan hem terug: hoe zou het hem vergaan?

Het aanbreken van een nieuwe editie van Summer Darkness wakkerde de nieuwsgierigheid in alle hevigheid aan. Zou hij er dit jaar weer bij zijn? Was de band met zijn ouders verbeterd? Woonde hij nog thuis? En, niet onbelangrijk, had hij de liefde inmiddels gevonden? Vol vragen, zochten we contact met hem op. Een telefoontje vanuit de Utrechtse stadscamping Fort aan de Klop bevestigde ons hoopvolle vermoeden: Ronny was in Utrecht. En dit keer was hij niet alleen. 

 

Gezien: Ronny op Summer Darkness, zaterdag 27 juli 2013 @ binnenstad, Utrecht