Vier artiesten strijden om een optreden op Stukafest tijdens Stukacontest

Wie verovert dat laatste plekje in de studentenkamers?

Tekst: Iris van Korven ,

Op donderdag 7 februari vindt wederom Stukafest plaats in Utrecht. De programmering van het studentenkamerfestival is rond, op één plek na. Die is speciaal opengelaten voor één van de vier artiesten die op vrijdag 4 januari Stukacontest wint. In ACU zullen Kern Revolutionaire Zaken, Isabelle Amé, Pale Fire en Velvvet de strijd aangaan om dat laatste plekje op het affiche te veroveren. Tevens zal in ACU de fysieke kaartverkoop starten.

Negentien acts, van muziek tot literatuur, poëzie en cabaret, prijken al op het affiche van Stukafest Utrecht 2013. Om de kaartverkoop feestelijk van start te laten gaan en een laatste studentenkamer te vergeven, presenteert het festival op vrijdag 4 januari voor de derde keer Stukacontest. Vier artiesten krijgen dan de kans om de driekoppige jury, die bestaat uit Lisa de Jongh (Paradiso, Nu.nl), Martijn Mannak (In Vervoering, Staplab) en Marije van Veen (EKKO, ex-Kargadoor), te overtuigen. 

Energiek, warm en toegankelijk programma
De avond zal geopend worden door Kern Revolutionaire Zaken. De energieke en maatschappijkritische hiphoppers wisten hun visitekaartje al af te geven toen ze deelnamen aan de Grote Prijs van Nederland en The Clash of the Titans. Zangeres Isabelle Amé zal proberen te imponeren met haar warme stemgeluid en opgewekte popliedjes. Zal ze slagen in haar missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met haar muziek? Dat de jury een divers muziekaanbod voor de kiezen zal krijgen moge duidelijk zijn. Toen post-metal en hardcoreband Sanchez, The Devil And The Hierophant na twee albums de handdoek in de ring gooide, kwam daar vrijwel meteen iets nieuws uit: Pale Fire. De muziek van Pale Fire neigt naar toegankelijke postrock. De band is momenteel bezig met hun debuut-EP, waarvan demo’s al te beluisteren zijn op hun website. Britpopband Velvvet is de laatste die kans maakt om op Stukafest te spelen. Ook zij zitten momenteel in de studio om hun debuut-EP op te nemen. ‘Like You’ zal in februari uitkomen, maar voor het zover is zullen ze eerst ACU aan het dansen moeten krijgen.

Tijdens Stukacontest start de fysieke kaartverkoop voor Stukafest 2013. Daarna zullen kaarten voor het studentenkamerfestival zowel online als in Universiteitsbibliotheek Uithof, Universiteitsbibliotheek Binnenstad en Coffee Company (Vismarkt) verkrijgbaar zijn.

Te zien: Stukacontest met Kern Revolutionaire Zaken, Isabelle Amé, Pale fire en Velvvet, vrijdag 4 januari @ ACU, Utrecht.