Album-release My Blue Van groot muzikaal feest Album-release My Blue Van groot muzikaal feest

Samen met La Corneille en Oh, Brave Wide Eyes druipt het talent uit de boxen

, Tekst: Mathijs de Groot / Foto's: Edward Bos

Album-release My Blue Van groot muzikaal feest

Samen met La Corneille en Oh, Brave Wide Eyes druipt het talent uit de boxen

Tekst: Mathijs de Groot / Foto's: Edward Bos ,

Het is al weer een dik half jaar geleden dat My Blue Van en La Corneille na het gezamenlijk doorlopen van een coachingtraject elkaar tegen kwamen in de finale van De Utrecht Popprijs 2012. De bijzondere band die toen tussen de heren is ontstaan, was ook vanavond zichtbaar. Weinig woorden en veel muziek, leek het motto van de avond. En met een uitverkocht EKKO kon My Blue Van zich geen mooiere cd-presentatie bedenken.

De strakke planning verplichtte La Corneille om stipt op tijd te beginnen. Hierdoor stond er nog een lange rij mensen buiten te wachten om een kaartje te kopen terwijl de eerste akkoorden al klonken. La Corneille, die de eerder genoemde finale van De Utrecht Popprijs 2012 uiteindelijk won, speelde ook nog wat nieuw materiaal. Het nummer 'Melissa' kreeg EKKO even muisstil waarna Guy Corneille in het laatste nummer weer flink uithaalde. Een sterke opener.

La Corneilles rauwe rocksound stond haaks op de mooie, soms lieflijke melodieën van Oh, Brave Wide Eyes. De jongste band van deze avond deed daarmee soms denken aan Fleet Foxes, hoewel de hoge harmonische samenzang ook neigde naar meer traditionele folk- en countrymuziek uit het Amerikaanse binnenland. Hun debuut EP 'The Tascam Recordings' namen ze als trio op, maar vanavond speelde ook Tamara van Esch, beter bekend als Mevrouw Tamara, mee op toetsen. De band timmert flink aan de weg: zo speelde ze al tijdens Motel Mozaïque en waren ze support act voor onder andere Dry The River. Van Oh, Brave Wide Eyes zullen we zeker nog wat horen.

Uiteindelijk draaide de avond om My Blue Van. Het drietal, geleid door de enthousiaste Bas Beenackers, presenteerde haar debuut-cd As Colours Change. Die titel is wellicht ook een mooie metafoor voor de muziek die ze maken, want My Blue Van laat zich niet makkelijk in één genre indelen. Het is rock, blues, funk en een beetje soul. Eén ding is het zeker: retestrak. De jongens hebben zichtbaar plezier en spreken hun respect uit voor de andere bands, om nogmaals te verwijzen naar de goede band die heren onderling hebben. En het 'lekker gaan' op hun instrument heeft een aanstekelijke werking op het publiek dat regelmatig meejuicht en zo nu en dan heftig meebeweegt. Het is dan ook niet gek dat My Blue Van er vandoor ging met de publieksprijs van De Utrecht Popprijs 2012. Laten we afwachten wat voor goeds het nieuwe album My Blue Van gaat brengen.

Gezien: La Corneille; Oh, Brave Wide Eyes; My Blue Van, vrijdag 8 februari 2013 @ EKKO, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht